Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-04-08
Vos trijų ingredientų užkandis, kuris ne tik papuoš stalą, bet ir bus labai skanus.
Turiu skanų planą Velykoms – kepame nesaldžias sluoksniuotos tešlos rožytes, kuriose karaliauja kietasis sūris bei šaltai rūkytas saliamis! Vos trijų ingredientų ir lygiai tiek pat minučių laimė – gardžios, lengvai traškios ir ypatingai lengvai paruošiamos – šis užkandis ne tik papuoš stalą, bet ir akimirksniu bus puikiai įvertintas. Tam, kad šios žavios sluoksniuotos tešlos rožytės būtų dar išskirtinesnės, renkuosi Vilvi “Memel Prussia” sūrį - 3 mėnesių brandinimo, švelnaus aromato, kreminis, subtilaus saldžios grietinėlės skonio, unikalios receptūros kietasis sūris suteikia ypatingą poskonį. Su Vilvi šventėms ruoštis paprasta!
INGREDIENTAI:
• 180 g Vilvi ”Memel Prussia” kietojo sūrio;
• 275 g šviežios sluoksniuotos tešlos;
• 150 g šaltai rūkyto saliamo.
KAIP GAMINTI:
1.Sluoksniuotos tešlos lakštą supjaustome vidutinio storio juostelėmis.
2.Kiekvieną juostelę gausiai apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu ir išdėliojame saliamio riekutes. Susukame taip, kad gautųsi rožytės.
3.Paruoštas sluoksnoiuotos tešlos rožytes dedame į keksiukų formeles ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 minučių. Jei norisi, kad saliamis būtų mažiau traškus, kepame trumpiau, jei norisi traškiau – kepame ilgiau.
Reklama | Vilvi