Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-03-27

Per penkias minutes pagaminama lašišos užtepėlė puikiai tiks ne tik kasdienai, bet ir šventėms. 

                                                         

  Gaminame kreminę lašišos užtepėlę, kuriai prireiks vos kelių tikrai neįmantrių ingredientų ir lygiai penkių minučių virtuvėje - nepaprastai skani, lengvai pagaminami bei puikiai tinkanti su traškiomis duonos riekutėmis. Šią užtepėlę drąsiai galima traukti į Velykų meniu, nes ji tikrai taps šventės favorite! Šį kartą prie užtepėlės rinkausi "Gardėsis" naujieną, kuri išties labai patiko - tai sumuštinių mini prancūziškas batonas - jau supjaustytas riekutėmis, tad drąsias galima jas skudinti ar gaminti mažus šventinius sumuštinukus tiesiai ant jų. Ruoštis šventėms galima nebūtinai praleidžiant virtuvėje visą dieną.

 

INGREDIENTAI:


•"Gardėsis" sumuštinių mini prancūziškas batonas;
•240 g kreminio sūrio;
•Keli arb. š. majonezo;
•100 g rūkytos lašišos;
•Keli arb. š. kaparėlių;
•Ryšulėlis šviežių krapų;
•Šiek tiek citrinos sulčių;
•Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
•Žiupsnis druskos

KAIP GAMINTI:


1.Pirmiausia, pasiruošiame traškias duonos riekutes - į kepimo indą dedame sumuštinių mini prancūziško batono riekutes, jas apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pagardiname druska. Šauname į 180° orkaitę kelioms minutėms, kad lengvai apskrustų.
2.Į dubenėlį dedame kreminį sūrį, majonezą, smulkintą lašišą, kaparėlius, smukintus krapus bei pagardiname citrinos sultimis. Gerai išmaišome. Jei norisi, kad užtepėlė būtų visai kreminės tekstūros, galima ją sutrinti maisto smulkintuvu.
3.Paruoštą užtepėlę patiekiame su duonos skrebučiais.

 

 

Reklama | Gardėsis 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK