Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-09-30
Itin paprastai pagaminami, traškūs išorėje, minkšti viduje ir tokie, kuriems prireiks vos vieno ingrediento.
Traškūs bulviniai vafliai vos iš vieno pagrindinio ingrediento? Tikrai taip! Ir nors skamba kiek neįprastai, bet šiuos vaflius ne tik itin paprasta iškepti, bet ir tikrai labai skanu valgyti tiek vienus, tiek šalia patiekiant grietinę, jogurtą ar varškės padažą, keptus kiaušinius, lašišą, silkę ar šoninę. Kiekvieną kartą gali būti vis kitaip! Traškūs, skanūs ir tokie, kurie puikiai tinka pietums, vakarienei ar pietų dėžutei valgant ne namuose.
INGREDIENTAI:
• Kelios nedidelės bulvės;
• Žiupsnis druskos;
• Šiek tiek alyvuogių aliejaus arba sviesto
KAIP GAMINTI:
1.Bulves nuskutame, išverdame ir paliekame atvėsti.
2.Įkaitiname vaflinę, ištepame ją aliejumi arba sviestu ir dedame po bulvę. Pabarstome druska bei paliekame kelioms minutėms kepti.
3.Iškepusius vaflius patiekiame su mėgstamais pagardais.