Visa kita: pietums ar vakarienei    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-03-04

Fantastiško skonio derinys - netikėtas ir labai gardus, toks, kurį gaminti norisi dar kartą.

                                                             

 Vienos skardos vakarienė arba vienas skaniausių itališkų nuotykių namų virtuvėje! Tikrai. Viskas taip paprastai ir taip gerai, kad nuo šiol buratos, keptų vyšninių pomidorų ir traškių duonos skrebučių trio gerokai dažniau karaliaus mūsų namuose. Ir daug žodžių čia tikrai nereikia - būtina paragauti, kad pajausti, kaip puikiai tarpusavyje dera visi skoniai, o ragaujant bent akimirkai nusikeli prie saulėto pajūrio. Tokia ši vienos skardos vakarienės magija.

 

 


INGREDIENTAI:


•200 g buratos;
•200 g vyšninių pomidorų;
•2 – 3 skiltelės česnako;
•Žiupsnis druskos;
•2 – 3 arb. š. alyvuogių aliejaus;
•1 – 2 arb.š balzamiko padažo arba vyno acto;
•Kelios riekės čiabatos;
•Sauja bazilikų arba špinatų.


KAIP GAMINTI:


1.Vyšninius pomidorus suberiame į kepimo indą ir pagardiname druska, alyvuogių aliejumi, balzamiko padažu arba vyno actu, taip pat keliomis tarkuotomis česnako skiltelėmis.  Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol jie lengvai apkeps.
2.Čiabatos duonos riekes pasmulkiname ir sudedame į kepimo indą su pomidorais. Kepame dar 5 minutes, kol duona taps traški.
3.Į kepimo indą sudedame plėšytą buratą. Viską pagardiname šlakeliu alyvuogių aliejaus, balzamiko padažu arba vyno actu, druska bei bazilikais arba špinatais. Patiekiame, kol dar šilta.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK