Visa kita: pietums ar vakarienei    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-08-19

Labai jau gardi ir soti pica: verta nepatingėti ir išsikepti patiems, tikrai tikrai :)

                                                                

 Penktadienio vakaras draugų būryje. Su pica. Trečiadienį nesinori gaminti. Užsisakome picą. Jaukus piknikas prie upės. Vėl pica. Taip. Ji tikra greito maisto karalienė. Pats geriausias pasirinkimas, kai tingisi, kai norisi, kai gurgia pilvas, kai ateina draugai, kai žiūrime filmus, kai klausome garsiai muzikos ir šnekamės, kai lauke šalta, kai iš kur nors grįžtame ar išvažiuojame. Dažniausiai užsisakome, rečiau gaminame. Bet gaminti verta. Namuose ji tampa kur kas storesnė ir sveikesnė, juk nepagailime kokybiškų ingredientų bei meilės. Pakankamai draugiška laikui ir miltuotams pirštams. Bei beprotiškai skani, tokia skani, kad nespėjai pavalgyti ir vėl grįžti prie orkaitės - na, dar vieną gabaliuką, paskutinį. Ir taip kokius tris kartus. Nemeluoju :)

 

 


 P.S. Nepagailėjau ir tešlos užminkiau gausiai, jei jau prisivalgyt – sočiai ir rimtai, 6 – 8 žmonėms tai tikrai :)

 

INGREDIENTAI:


•    400 ml šilto vandens;
•    5 puodeliai miltų;
•    8 g sausų mielių;
•    8 šaukštai alyvuogių aliejaus;
•    1 a/š druskos;
•    1 a/š cukraus;
•    400 – 500 g vištienos filė;
•    Kelių griežinėlių šviežio ananaso (tinka ir konservuotas);
•    Geros saujos anakardžio riešutų;
•    100 - 150 g parmezano;
•    140 g pomidorų pastos;
•    Žiupsnis džiovintų bazilikų ir raudonėlių.


KAIP GAMINTI:


1.Į vandenį suberkite mieles, cukrų, druską bei supilkite alyvuogių aliejų. Išmaišykite ir palikite kelias minutes pastovėti. Pradėkite pamažu pilti miltus ir maišykite tešlą. Berdami likusius miltus rankomis minkykite tešlą. Suformuokite tešlos kamuoliuką, uždenkite indą drėgnu rankšluostuku ir palikite 30 – 60 min tešlai ramiai iškilti.
2.Vištieną supjaustykite vidutinio stambumo juostelėmis, pagardinkite druska, čili pipiriukais, juodaisiais pipiriukais ir lengvai apkepkite alyvuogių aliejuje.
3.Ananaso griežinėlius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, suberkite į keptuvę kartu su vištiena ir kelias minutes lengvai apkepkite, kol suminkštės.
4.Anakardžio riešutus lengvai apkepkite kitoje keptuvėje. Juos šiek tiek pasmulkinkite.
5.Pomidorų pastą lengvai praskieskite vandeniu, kad nebūtų tokia tiršta. Bet labai nedaug reikia vandens, vos kelių šaukštų.
6.Iškočiokite picos tešlą ir suformuokite picas: apvalias arba stačiakampes per visą kepimo skardą. Tepkite padažą, pabarstykite sūrio ir sudėliokite likusius ingredientus. Kepkite 180 - 200 laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 minučių.

 

 

               

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK