Visa kita: pietums ar vakarienei    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-05

Labai lengva ir tikrai gardi idėja, kaip tortilijas galima paversti puikiu rudenišku patiekalu.

                                                                                  

  Pokalbis poliklinikoje. Du pusamžiai vyriškiai. Apie grybus. Voveraitės ar baravykai. Vienas vyriškis šelmiškai šypsodamasis gina moteriškos giminės grybus, o kitas riesdamas juodus ūsus nepripažįsta jokių, išskyrus didžiausius miško karalius baravykus. Per kelias minutes šalia sėdėjusios moteriškaitės išgirdo tokią galybę argumentų už ir prieš, kad turbūt, ir labai norėdamos tiek neprigalvotų. Bet visos kaip susitarusios beveik vieningai palaikė voveraites, nes jos... tiesiog skanios. Ir kaip puikiai draugauja su tortilijomis! Taip joks kitas grybas nedraugautų, kaip šios žavios damos. Dar keli griežinėliai kumpelio, tarkuoto sūrio ir saujos šviežių petražolių. Tik tiek, kad ant stalo puikuotųsi gardžios, traškios ir labai rudeniškai nusiteikusios tortilijos.

 

 

INGREDIENTAI:

 

•    Gabalėlis sviesto;
•    50 – 100 g šviežių voveraičių;
•    50 g karšto rūkymo kumpelio;
•    2 tortilijos;
•    50 g fermentinio sūrio;
•    Saujelė šviežių petražolių.


KAIP GAMINTI:


1.Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite švarias voveraites. Jas lengvai apkepkite kartu su kumpelio juostelėmis.
2.Paruoštą įdarą sudėkite ant tortilijos blynų ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu bei šviežiomis petražolėmis.
3.Susukite tortilijos blynus ir lengvai apkepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydis.

 

 

    

 

   

 

 

Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" Nr. 9 (13) Ruduo 2014 :)

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK