Rytas. Pusryčių metas. Ir aš. Verdanti grikius. Taip, taip, ir vėl grikiai. Man rodos, kokias keturias dienas (gal net ir visas penkias) iš septynių pusryčiams valgau grikius: su sviestu, su daržovėmis, su sūriu, su kumpiu, su žolelėmis... turbūt yra šimtas ir vienas variantas, kaip gardžiai galima paruošti grikius, taaaaip gardžiai, kad jie vis niekaip nepabosta :) Ir gerai. Man patinka. Kaskart grikiai, tik.... šiek tiek kitaip! :)
INGREDIENTAI:
• Grikiai;
• Mėlynojo pelėsio sūris;
• Kelios šakelės šviežių petražolių;
• Keli vyšniniai pomidoriukai;
• Gabalėlis sviesto;
• Žiupsnelis druskos.
KAIP GAMINTI:
1.Išvirkite grikius ir pagardinkite juos druskos žiupsneliu.
2.Mėlynojo pelėsio sūrį suplėšykite arba supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3.Išvirtus grikius dėkite į keptuvę su gabalėliu sviesto, suberkite sūrio gabaliukus, vyšninius pomidoriukus ir viską lengvai maišydami apkepkite, kol sūris suminkštės ir taps tąsesnis.
4.Gausiai apibarstykite petražolėmis ir… gardžių pusryčių! :)