Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-03-27

Grikių, burokėlių ir špinatų trio yra tikrai gardus pusryčių variantas: kai grikiai vis nepabosta :)

                                                                                       

  Koks dažnas pavasario rytas yra nuostabus. Saulėtas. Besišypsantis. Taip labai labai, kad šypsausi ir aš kartu: basomis kojomis šokdama iš lovos, pirštų galiukais tipendama į virtuvę stiklinės vandens, vesdama pasivaikščioti šunį ar mažais gurkšniukais ragaudama kavą. Ir tokio ryto pusryčiai aiškūs. Grikiai. Tiksliau visas rimtas grikių, špinatų ir lengvai svieste keptų burokėlių trio. Nepaprastai gardus, sotus ir subalansuotas tokiai gerai gerai dienos pradžiai, kuri prasideda su saule, su garsia muzika, šokių žingsneliais virtuvėje ir susivėlusiais plaukais. :)

 


INGREDIENTAI:


•    Grikiai;
•    1 nedidukas virtas burokėlis;
•    Sauja šviežių špinatų;
•    Žiupsnelis druskos ir juodųjų pipiriukų;
•    Gabalėlis sviesto.


KAIP GAMINTI:


1.Išvirkite grikius.
2.Virtą burokėlį supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, pagardinkite juos druska, juodaisiais pipiriukais ir lengvai apkepkite gabalėlyje sviesto.
3.Apkepus burokėliams, suberkite grikius, jei reikia, įdėkite dar šiek tiek sviesto ir kelias minutes viską maišydami apkepkite. Sumaišykite su šviežiais špinatais ir skanaus :)

 

        

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK