Kai vis dažniau anksti anksti ryte prikelia ne žadintuvas, o saulės spinduliai, jau ta-aa-ip maloniai pakutenantys nosį ir žandukus, kad šoki iš lovos su šypsena, žinodamas, jog laukia dar viena nuostabi pavasario diena. Ir norisi ją pradėti kitaip. Neskubant papusryčiauti. Kaip savaitgalį. Susitepti ne tik nuododų sumuštinį, bet ir ramiai išsivirti košę. Pagardinant ją riešutų sviestu ir bananais. Ir skanauti. Su kavos ar arbatos puodeliu. O gal stikline pieno. Ak, kaip gera gera, kai šitaip širdis džiūgauja, nes pavasarį viskas būna kitaip, daug paprasčiau, mažiau skubant, mažiau tinginiaujant. Ir daug dažniau šypsantis :) Ir jei jau visai atvirai, tai aš senokai nevalgiau tokios gardžios penkių grūdų košės, nes dažniausiai, ji man tokia nuobodoka pasirodo, o čia tikrai ne taip: suvalgiau begalę šaukštų ir dar įsidėjau pa-kar-to-ti! :)
INGREDIENTAI:
• Penkių grūdų dribsniai;
• Stiklinė pieno;
• ½ stiklinės vandens;
• ½ banano;
• Žiupsnelis druskos;
• Vienas kitas šaukštelis rudojo cukraus;
• Keli šaukšteliai riešutų sviesto;
• Žiupsnelis cinamono.
KAIP GAMINTI:
1.Į pieną supilkite vandenį, išmaišykite ir leiskite užvirti. Suberkite grūdų dribsnius, išvirkite košę.
2.Išvirtą košę pagardinkite druska, ruduoju cukrumi, cinamonu bei įmaišykite riešutų sviesto.
3.Košę sudėkite į lėkštė, įpjaustykite kelis griežinėlius banano ir dar šiek tiek pagardinkite cinamonu. Skanaus :)