Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-04-29

Šį kartą toks ale gurmaniškas: su minkštu brie sūriu ir gražgarstėmis! Tikras gardumėlis:)

Šį kartą toks ale gurmaniškas: su minkštu brie sūriu ir gražgarstėmis! Tikras gardumėlis :)

                                                                                            


  Mano virtuvėje grikiai jau tikrai drąsiai gali pretenduoti į pusryčių karaliaus titulą, nes vis dar mažiausiai tris keturius kartus per savaitę sąžiningai verdu šias kruopas. Jos niekaip nepabosta. Bet ar galėtų, jei kaskart vis kitokios, nenuobodžios, naujos, neragautos ir vi-sa-da puikaus skonio! Ir sveikos. Lengvos. Maistingos. Pats tas pusryčiams. Derinu jas su daugeliu produktu, kuriuos randu šaldytuve, tad ir brie sūris visiškai neatsitiktinai buvo subičiuliuotas su grikiais. Pasirodo, ši draugystė labai vykusi, tiesiog puiki, nes brie sūris lengvai patęžta, tampa minkštas ir tiesiog tirpsta burnoje kartu su grikiais, gražgarstėmis ir žiupsneliu aitriujų paprikų griežinėlių (šie nebūtina, bet man tiko, mėgstu kartais aštriau) :)

 


INGREDIENTAI:


•    Grikiai;
•    Gabalėlis brie sūrio;
•    ½ aitriosios paprikos (jei nesinori aštriau, jos nereikia);
•    Nemaža sauja šviežių gražgarsčių;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Žiupsnelis druskos.


KAIP GAMINTI:


1.Išvirkite grikius ir pagardinkite juos druskos žiupsneliu.
2.Brie sūrį suplėšykite arba supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3.Į grikius suberkite sūrio gabalėlius, aitriosios paprikos griežinėlius, įdėkite gabalėlį sviesto ir viską gerai išmaišykite. Tiesa, grikiai turėtų būti dar karšti, kad sūris suminkštėtų ir taptų tąsesnis. Pabaigoje suberkite gražgarstes. Skanių pusryčių :)

 

    

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK