Ši lazanija yra nuos-ta-bi, tiesiog fantastiška! Tik, galbūt, nelabai fotogeniška. Arba aš per mažai stengiausi, nes paragavusi kąsnelį norėjau kuo greičiau pietauti. Taaip skanu! Ir kaip greitai pagaminama! Varškė sumaišoma su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais, paruošiamas bešamelio padažas (na gerai, čia sunkioji lazanijos dalis), sluoksnis po sluoksnio viskas sluoksniuojama ir, oplia, lazanija paruošta kepti! Toks gana lengvai pavasariškas rimtos drūtos lazanijos variantas: draugiškas ir figūrai, ir skrandžiui :)
INGREDIENTAI:
• 360 g mėgstamos varškės;
• 60 – 70 g šviežių špinatų;
• Keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje (pagailėti nereiktų);
• Keli nevirti lazanijos lakštai;
• Gabalėlis fermentinio ar kietojo sūrio;
• Gabalėlis sviesto;
• Stiklinė kita pieno;
• Keli šaukštai miltų;
• Žiupsnelis druskos, džiovintų bazilikų.
KAIP GAMINTI:
1.Varškę sumaišykite su šiek tiek smulkintais špinatais, saulėle džiovintais pomidorais bei pagardinkite druska, džiovintais bazilikais.
2.Paruoškite baltąjį padažą: keptuvėje išlydikite sviestą, jame lengvai apkepkite kelis šaukštus miltų ir lėtai pilant pieną maišykite, kol pradės lengvai tirštėti. Aš per daug jo nesutirštinų, man patinka toks skystesnis :)
3.Kepimo formą ištepkite sviestu ir pradėkite sluoksniuoti: pilkite baltąjį padažą, dėkite nevirtus lazanijos lakštus, storesnį sluoksnį varškės, vėl lazanijos lakštus, baltąjį padažą, varškę... Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų ir baltojo padažo. Kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 25 – 35 minutes, kol iškeps. Kepimo pabaigoje apibarstykite tarkuotu sūriu, kad lengvai išsilydytų ir apskrustų.