Kai jau visai ant nosies tos šiltos, saulėtos ir nerūpestingos dienos, kai vis dažniau eidamas į lauką prasisegi striukę ar paltą, kai rytui įsibėgėjus labiau ir labiau šypsaisi, nes pa-va-sa-ris jau čia, ranka paliečiamas – tikrai taip, pats metas išsitraukti ramiai žiemojusias grilines ar šašlykines, bėgti į gamtą ir pietauti kitaip :) Kepant... vištienos kulšeles, kurioms labai tinka ir patinka jogurto marinatas: su gaiviu citrinos poskoniu, cinamonu ir kartais išlendančiu aštraus pipiriuko prieskoniu.
INGREDIENTAI:
• 600 g vištienos kulšelių be kaulo;
• Keli šaukštai natūralaus skonio jogurto;
• Žiupsnelis su geru kaupu cinamono;
• 1 – 2 šaukšteliai šviežiai tarkuotų citrinos žievelių;
• Žiupsnelis druskos;
• Žiupsnelis maltų aitriųjų pipiriukų;
• Keli šaukšteliai grūdėtų garstyčių;
• Keli šaukšteliai alyvuogių aliejaus;
• Daržovės: baklažanai, paprikos ar kitos mėgstamos.
KAIP GAMINTI:
1.Paruoškite marinatą vištienos kulšelėms: jogurtą sumaišykite su keliais šaukšteliais alyvuogių aliejaus, žiupsneliu druskos, gausesniu žiupsniu cinamono, tarkuotomis citrinų žievelėmis ir maltais aitriasiais pipiriukais. Marinatu gerai ištrinkite vištienos kulšeles ir leiskite joms kelias valandas ramiai pasimarinuoti.
2.Pasiruoškite daržoves: baklažanus supjaustykite vidutinio storio riekutėmis, paprikas – šiaudeliais. Daržoves pagardinkite druska, grūdėtomis garstyčiomis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
3.Viską kepkite ant grotelių, nepamirškite, kad daržovės, gali iškepti šiek tiek greičiau nei mėsytė, priklauso nuo iškūrentų žarijų kaitros :)