Piknikaujame gamtoje    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-06-18

Tikras skanumėlis ir visai nesvarbu, kad jos tokios paprastos bei be jokių mandrybių! :)

                                                                                     

  Gabalėlis juodojo šokolado. Burnoje tirpstantis pyragaitis. Steikas  su mažytėmis morkytėmis ir sauja traškių salotų. Tik ką iš krosnies ištraukta neapolietiška pica. Rizoto su jūrų gėrybėmis. Arba ūkiškai kepta bulvė su šonine. Bulvė! Mano pasirinkimas būtų toks. Niekaip negaliu atsispirti bulviniems patiekalams, kad ir kokie jie paprasti bebūtų, šimtą (o gal ir visą tūkstantį) kartų ragauti, tačiau vis tiek daž-niau-siai vienareikšmiškai nugali visus kitus rimtus konkurentus ir sėkmingai atsiduria mano lėkštėje. Vasarą dar nepatingiu daugybę bulvių ištemti tiesiai iš virtuvės į gamtą, susukti jas dailiai folijoje ir kepti ant karštų laužo žarijų. Dar keli griežinėliai šoninės ir įvertinimas pats aukščiausias! :)

 


INGREDIENTAI:


•    Kelios bulvės;
•    Keli griežinėliai šoninės.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves švariai nuplaukite ir perpjaukite perpus.
2.Ant vienos bulvės pusės sudėkite kelis šoninės griežinėlius ir užvožkite kita bulvės puse. Paruoštą bulvę apvyniokite foliją.
3.Tokias bulves kepkite karštose laužo žarijose, kol suminkštės.

 


Virtuvės užrašai. Tokias bulves labai skanu valgyti kartu su kefyru! Taip pat gardu pagardinti šviežiais daržo žalumynais: pertažolėmis, krapais. Žiupsnelis druskos, gabalėlis sviesto arba šaukštas grietinės taip pat puikiai tinka :)

 

 

           

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK