Vasarą man patinka iškylauti. Nesvarbu, ar tos iškylos vyksta mieste, ar gamtos apsuptyje, būna detaliai suplanuotos ar tiesiog per akimirką sugalvotos, nesvarbu, ar iškylaujame dviese, ar visas būrys, jos visos fantastiškos! Tokios dažnai nerūpestingos ir leidžiančios šiek tiek atsikvėpti nuo dienos rutinos. Ir visada skanios. Kartais iškylų krepšyje vietos atranda namuose tepti sumuštiniai, greitai paruošiamos salotos ir mėgstamos duonos bandelės, kartais tai būna tiesiog pirkiniai iš pardotuvės ar greito maisto restorano. O kartais - taip mano mėgstami grikiai su įvairiais pagardais. Ir tikrai gamtoje jie tampa dar kokius penkis kartus skanesni nei rytinėje pusryčių lėkštėje! Sveikas lengvas greitas pasirinkimas ir iškylai, ir pietums darbo metu.
INGREDIENTAI:
• 200 g virtų grikių;
• Keli pomidorai;
• Keli saulėje džiovinti pomidorai;
• Viena kita aitrioji paprikėlė;
• Gabalėlis mėgstamo sūrio;
• Sauja kita šviežių gražgarsčių;
• Žiupsnelis druskos;
• Šlakelis moliūgų sėklų aliejaus.
KAIP GAMINTI:
1.Virtus grikius pagardinkite žiupsneliu druskos. Galite įdėti ir sviesto gabalėlį, bet nėra būtina.
2.Stiklainėlyje sluoksniuokite paruoštus grikius, pomidorų gabalėlius, aitriosios paprikos griežinėlius, saulėje džiovintus pomidorus, sūrio gabalėlius ir gražgarstes. Viską pagardinkite moliūgų sėklų aliejumi.
3.Prieš valgant grikių salotas išmaišykite. Jų šildyti nebereikia, valgomos šaltos.