Sekmadienis yra viena iš mylimiausių dienų, kai galiu ramia sąžine visą rytą vaikščioti su pižama, o namuose ima ir netikėtai pasklinda kepamų sausainių kvapas... :) Šiuo bandymu likau labai savimi patenkinta, nes kepiniai vis dar nėra mano stiprioji pusė! :)
INGREDIENTAI:
• 200 g. sviesto;
• 260 g. miltų;
• 250 g. rudojo cukraus;
• 100 g. balto cukraus;
• 2 kiaušiniai;
• ½ arbatinio šaukštelio druskos;
• 1 arbatinis šaukštelis sodos;
• 100 g. juodojo šokolado.
KAIP GAMINTI:
1.Elektriniu maišytuvu sumaišykite sviestą ir abiejų rūšių cukrų iki vientisos masės.
2.Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite.
3.Miltus, druską, sodą gerai išmaišykite. Gautą mišinį pamažu, nuolat maišant, pilkite į ruošiamą tešlą.
4.Sutarkuokite šokoladą. Drožles įmaišykite į tešlą.
5.Iš tešlos suformuokite vidutinio dydžio sausainius ir sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, palikdami apie 7 cm tarpus tarp jų.
6.Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
7.Palikite sausainius atvėsti.
Virtuvės užrašai: Atvėsę sausainiai sukietėja, todėl neperkepkite jų. Taip pat, nepamirškite kepant palikti pakankamo dydžio tarpų tarp sausainių, nes jie išsiplėčia.