Vos tik sesė grįžta į namus, virtuvė visai kaip vaikystėje pasipuošia miltų debesimis ir šokolado drožlėmis, pakvimpa vanilės ir cinamono aromatais, o ant nosies galiukų nutupia maži tešlos gabalėliai! Ji tikra kepinių fėja! Visai atvirkščiai nei aš. Ir labai gerai, nes kai tik ji šalia, visada verčia mane pasistiebti, susidraugauti su saldžiais kepiniais, pamažu atrandant jų magiją ir jaukumą. Net kepant tokius paprastus, bet labai labai jau šokoladinius sausainius tos magijos ir jaukumo tikrai netrūksta! Jie puikūs, nes lengvai paruošiami, skanūs ir traškūs išlieka net kelias dienas, tad puikiai tinka iš anksto pasiruošti pasmaguriauti dar kelioms popietėms į priekį, o ir ingredientai tokie, kuriuos dažnai gali rasti kiekvieno namuose.
INGREDIENTAI:
• 300 g miltų;
• 1 arb. š. kepimo miltelių;
• 250 g lydyto sviesto;
• 200 g rudojo cukraus;
• 2 kiaušinių;
• 1 arb. š. vanilės;
• 350 g avižinių dribsnių;
• 180 g juodojo šokolado.
KAIP GAMINTI:
1.Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
2.Į dubenį suberkite miltus bei kepimo miltelius. Išmaišykite.
3.Lydytą sviestą, cukrų ir kiaušinius išplakite iki vientisos masės.
4.Į plakinį suberkite paruoštus miltus bei kepimo miltelius, vanilės ekstraktą, avižinius dribsnius ir stambiai tarkuotą juodąjį šokoladą. Išmaišykite.
5.Formuokite vidutinio dydžio sausainius.
6.Kepkite apie 10 min., kol dailiai paruduos. Tarp sausainių palikite tarpus, nes jie mėgsta šiek tiek padidėti. Tiesa, iškepus, jie gali pasirodyti labai minkšti, tačiau šiek tiek pastovėję – sukietėja.