Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-03-02

Vos iš kelių ingredientų, lengvai paruošiamas, gaivus ir ypatingai skanus tortas visai šeimai.

16 cm tortukas

 

 Kefyro tortas? Tikrai taip! Labai pavasariškas, gaivus ir toks nostalgiškas, kad, rodos, kaskart jį ragaujant mintyse prabėga tūkstančiai akimirkų. Tai tortas, kurį mano mama gamina jau daugiau nei trisdešimt metų – kartais jį pagardindama sezoninėmis uogomis ar vaisiais, o kartais tiesiog cinamonu ar kokoso drožlėmis. Jo nereikia kepti, kaskart galima improvizuoti ir visada lengva nustebinti. Šis tortas – nuostabus!
 Kefyro tortui renkuosi LIDL “Pilos” kefyr1, kuris, kaip ir daugelis kitų “Pilos” produktų, yra pažymėtas specialiu “Eurofins” kokybės ženklu.  “Eurofins” ženklas reiškia, kad produkcija yra papildomai tikrinama nepriklausamoje laboratorijoje, o produktai gaminami tik aukštus maisto saugos standartus atitinkančiose gamybos vietose. Taip pat šiuo ženklu pažymėtus produktus galima atrasti ir LIDL nuolatiniame asortimente.

 


INGREDIENTAI:


•150 g paprastų sausainių;
•80 g „Pilos“ sviesto;
•500 ml „Pilos“ kefyro;
•400 ml „Pilos“ plakamosios grietinėlės;
•3 valg. š. cukraus;
•4 arb. š. želatinos;
•Sauja šilauogių arba mėlynių;
•Keli arb. š. mėlynių uogienės.

 


KAIP GAMINTI:


1.Išlydykite sviestą vandens vonelėje.
2.Sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu. Gautą masę dėkite į tortinę, paspauskite pirštais, kad susiformuotų pagrindas ir dėkite į šaldytuvą.
3.Į puodą supilkite 200 ml grietinėlės ir suberkite cukrų – ant nedidelės kaitros šildykite grietinėlę maišydami ją, kol cukrus ištirps. Palikite atvėsti.
4.Likusią grietinėlę išplakite iki standumo.
5.Į nedidelį kiekį šalto vandens suberkite želatiną ir palikite kelias minutes ją, kad išbrinktų. Vėliau indą su želatina dėkite į puodą su vandeniu ir lėtai maišydami ištirpinkite želatiną.  
6.Į indą supilkite kefyrą, atvėsusią grietinėlę su cukrumi, taip pat ištirpintą želatiną bei išplaktą grietinėlę. Atsargiai viską išmaišykite.
7.Padalinkite paruoštą masę perpus – į vieną  suberkite dalį šilauogių ir supilkite ją ant paruošto torto pagrindo. Palikite kokioms 10 – 15 minučių lengvai sustingti šaldytuve.
8.Likusią kefyro bei grietinėlės masę nudažykite mėlynių uogienės skysčiu ir supilkite ją ant pirmojo sluoksnio. Paruoštą tortą palikite šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį.
9.Sustingusį tortą galite papuošti šilauogėmis, kitomis mėgstamomis uogomis, mėtų lapeliais.

 


#reklama @lidllietuva #Eurofins #LidlPartnerystė

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK