16 cm pyragas
Jaukiems rudens vakarams reikia visai nedaug. Kartais pakanka šiltų močiutės mėgstų kojinių, mylimiausio storo megztinio ir kepamo pyrago. Pyrago, nuo kurio pakviptų visi namai ir greitai sugrįžtų visi namiškiai. Pyrago, kurį skaniausia valgyti tiesiai ant kilimo apsidėjus visa krūva pagalvyčių ir pyrago, kurio paragavę visi nustebtų, nes nepatikėtų, kad pagrindinis ingredientas jame - tikrų tikriausias moliūgas! Toks tas labai kakavinis ir dar labiau moliūginis brownie. Tikrai nekaprizingas, lengvai pagaminamas ir dar labiau mėgstantis ledus.
INGREDIENTAI:
• 1 ½ puodelio moliūgų tyrės (tiesiog be odelės orkaitėje keptas moliūgas, kuris atvėsęs yra sutrinamas iki vientisos masės) ;
• 3 kiaušiniai;
• 50 g sviesto;
• 4 valg. š. nesaldžios kakavos;
• 5 – 6 valg. š. medaus (galite jį keisti ir cukrumi);
• 1 arb. š. kepimo miltelių;
• 80 g juodojo šokolado;
• Sauja mėgstamų riešutų.
KAIP GAMINTI:
1.Moliūgų tyrę, kiaušinius, sviestą, nesaldžią kakavą, medų ir kepimo miltelius sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Masė turi būti drėgna.
2.Kepimo skardą ištepkite sviestu ar kitais riebalais. Supilkite pyrago masę.
3.Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 25 – 35 min., kol vidus taps tik lengvai drėgnas. Išimkite ir palikite atvėsti.
4.Karšto vandens vonelėje ištirpdykite šokoladą. Apliekite juo pyragą ir pabarstykite mėgstamais riešutais. Ir nepamirškite ledų!