Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-03-03

Šokoladinis pyragas tiesiog tirpsta burnoje! Traški plutelė ir drėgnas vidus yra puikus derinys :) 

                                                

  Šokoladinis pyragas su traškia plutele ir drėgnu vidumi tikrai sužavės namiškius ir atėjusius svečius :) Gamindama jį, džiaugiausi po namus pasklidusiu šokolado kvapo debesėliu. Džiaugiausi dar ir tuo, kad pagaminti jį nebuvo taip sudėtinga, nes vis dar su pyragais, tortais labai nedrąsiai pradedu draugystę :)

 

INGREDIENTAI:

 

•    Minkšto sviesto kepimo formai ištepti;
•    350 g. juodojo šokolado (apie 60 proc. kakavos);
•    6 šaukštai likerio (naudojau „Damų“);
•    4 dideli kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų);
•    50 g. smulkiai tarkuotų amaretinių sausainių;
•    200 g. smulkaus cukraus;
•    Kakavos apibarstyti;
•    Ledų arba paplaktos grietinėlės.  

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Šokoladą sulaužykite, sudėkite į karščiui atsparų dubenėlį, įstatykite į puodą su vos verdančiu vandeniu.
2.Šokoladui pradėjus lydytis įmaišykite likerį.
3.Kai šokoladas išsilyis ir taps vienalytis, nuimkite puodą pravėsti.
4.Didesniame dubenyje išplakite kiaušinių trynius iki kremo tirštumo.
5.Smulkiai tarkuotus sausainius suberkite į šokoladą, įmaišykite kiaušinių trynius.
6.Atskirame švariame dubenyje rankiniu plakikliu suplakite baltymus iki minkštų putų.
7.Po pilną šaukštą cukraus įpilkite į masę ir plakite, kol gavau gražią, blizgančią masę.
8.Viską pamažu įmaišykite į šokolado masę.
9.Gautą mišinį sukrėskite į kepimo skardą (išteptą sviestu) ir išlyginkite paviršių.
10.Orkaitėje kepkite apie 35 – 40 minučių, kol pyragas iškils, o paviršius pasidengs plutele.
11.Palikite pyragą atvėsti maždaug valandą.
12.Pyragą apibarstykite kakava ir patiekite su ledais arba grietinėle. Skanaus :)

 

                        

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK