Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-12-05

Ypatingai lengvai ir greitai paruošiamas pyragas, kuris puikiai tiks pasisaldinti prie kavos.

20 cm pyragas

 

 Kai namie toks mažas gyventojas, tai ir šventės visai nedidukės. Kas mėnesį. Pirmasis mėnuo buvo pažymėtas sodriu ir labai šokoladiniu obuolių tortuku! Žinoma, tik susiruošus kepti, namų dirigentė nusprendė mesti pietų miegelį ir atskubėti į pagalbą, tad teko suktis labai labai greitai, taip greitai, kad net miltų debesys nespėjo apgaubti virtuvės. Bet pavyko! Dėkingas pyragas, kuris nereikalauja didelių pastangų, toks tikras ‘viens du trys ir vaišinamės’ variantas. Visus ingredientus greitai į virtuvinį kombainą, išmaišom ir tiesiai į kepimo indą. Viskas paprasta, greita ir tikrai skanu. Dar kvapnios kavos puodelis ir saldi popietė garantuota.

 


INGREDIENTAI:


•    180 g sviesto;
•    2 kiaušinių;
•    300 ml miltų;
•    100 ml  cukraus;
•    1 arb. š. kepimo miltelių;
•    3 – 4 stambiai tarkuotų obuolių;
•    6 arb. š. kakavos miltelių;
•    saujos mėgstamų riešutų;
•    gabalėlio sviesto;
•    2 valg. š. cukraus pudros;
•    1 valg. š. kakavos;
•    50 ml vandens arba pieno


KAIP GAMINTI:


1.Įkaitinkite orkaitę iki 170 – 180 laipsnių temperatūros.
2.Į virtuvinį kombainą sudėkite sviestą, kiaušinius, miltus, cukrų, kepimo miltelius, stambiai tarkuotus obuolius bei kakavos miltelius. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite smulkintus riešutus ir dar kartą išmaišykite.
3.Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite orkaitėje apie 30 min arba kol pyragas bus iškepęs (patikrinkite dantų krapštuku, kad tešla būtų sausa).
4.Paruoškite glajų. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite cukraus pudrą, kakavą ir įpilkite vandens arba pieno. Glajus turi šiek tiek sutirštėti maišant.
5.Iškeptą pyragą apliekite glajumi ir palikite sustingti.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK