Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-03-15

Gurmaniškas įdarytų kiaušinių variantas: kai norisi įvairovės ir neragautų skonių:)

Gurmaniškas įdarytų kiaušinių variantas Velykų stalui: kai norisi įvairovės ir neragautų skonių :)

                                                                        

  Velykos – viena diena metuose, kai daugelio namuose karaliauja kiaušiniai: ir dažyti, ir kepti, ir skirtingais įdarais įdaryti. Kiaušiniai su mėlyno pelėsio sūriu pasižymi sodriu, ryškiu skoniu, kuriuo lengvai nustebinsite artimuosius. Toks šiek tiek gurmaniškas variantas Velykų stalui.

 


INGREDIENTAI:


•    4 kiaušiniai;
•    50 g mėlyno pelėsio sūrio;
•    2 šaukštai mėgstamo majonezo;
•    ½ a. š. grūdėtų garstyčių;
•    Žiupsnelis druskos.


KAIP GAMINTI:


1.Kietai išvirkite kiaušinius. Juos kelias minutes palikite atvėsti šaltame vandenyje ir dailiai nulupkite.
2.Perpjaukite perpus nuluptus kiaušinius ir išimkite trynius.
3.Trynius ištrinkite su majonezu iki vientisos masės.
4.Pagardinkite masę puse šaukštelio grūdėtų garstyčių ir žiupsneliu druskos.
5.Į masę smulkiai įtrupinkite dalį sūrio, viską išmaišykite ir įdarykite kiaušinius.
6.Likusią dalį sūrio smulkiai patrupinkite ant kiaušinių viršaus.

 

 

        

 

 

 

 

 

 

Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" Nr. 7 (11) Pavasaris 2014 :)

 

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK