Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-04-09

Vos per kelias minutes paruošiamos spalvingos ir skanios salotos puikiai tiks šventei.

                                                                        

 Ruošiantis šventėms man labai patinka paprasti, lengvai pagaminami patiekalai, tokie, kuriems pakanka vos kelių minučių virtuvėje ir tokie, kuriuos gaminant nereikia ieškoti ypatingų produktų parduotuvėje. Šios salotos kaip tik tokios! Jos puikiai atrodo, yra paruošiamos per geras penkias minutes ir tikrai labai skanios. Beje, salotoms ypatingą skonį suteikia ‘Vilniaus paukštyno’ vištienos kumpeliai, kurių yra net trys rūšys – mėgstantiems aštriau aštrumo tikrai suteiks pipirinis vištienos kumpelis, klasikinio skonio mėgėjams patiks tradicinis vištienos kumpelis, o pikantiško skonio mėgėjų nenuvils pomidorų skonio vištienos kumpelis. Žinau, pasirinkti gali būti sunku, nes visi jie tikrai skanūs!

 


INGREDIENTAI:


•70 g rukolos;
•2 virti kiaušiniai;
•150 g „Vilniaus paukštyno“ vištienos kumpelio (galite rinktis iš 3 skonių);
•1 avokadas;
•50 g graikinių riešutų (galite rinktis ir kitus mėgstamus riešutus);
•100 g vyšninių pomidorų;
•200 g konservuotų kukurūzų;
•2 arb. š. skysto medaus;
•2 arb. š. grūdėtų garstyčių;
•2 val. š. citrinos sulčių;
•8 val. š. alyvuogių aliejaus;
•Žiupsnis druskos;
•Žiupsnis juodųjų pipirų.


KAIP GAMINTI:


1.Į indą, kuriame tieksite salotas, suberkite rukolos lapus.
2.Ant rukolos lapų dėliokite riekutėmis pjaustytą vištienos kumpelį, kubeliais pjaustytą avokadą, skiltelėmis pjaustytus kiaušinius bei vyšninius pomidorus, berkite riešutus ir kukurūzus. Viską pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.Paruoškite padažą. Į indelį supilkite medų, grūdėtas garstyčias, citrinų sultis bei alyvuogių aliejų. Sumaušykite.
4.Salotas apšlakstykite padažu prieš patiekiant valgyti.

 

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su "Vilniaus paukštynu".

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK