Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-03-15

Jaukios, žaismingos ir labai nostalgiškos mielinės pynutės Velykų šventei namuose. 

                                                                          

 Mūsų namuose nei vienos Velykos neprabėga be mielinių kepinių - nostalgiškų, jaukių, nepaprastai skanių ir, svarbiausia, lengvai iškepamų. Vienos mėgstamiausių yra mielinės pynutės – močiutė jas kepdavo su aguonomis, mano mama mėgsta su lengvu cukraus pudros glajumi, o man patinka žaismingesnė jų improvizacija – su šokoladiniais saldainiais ir spalvotais pabarstukais. Tai pynutės, kurios gardžiausios ką tik iškeptos, vos tik ištrauktos iš orkaitės, begalo minkštos ir purios viduje, o išorėje – lengvai apskrudusios.
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
4 puodeliai  Malsena “Karališki” kvietinių miltų;
7 g sausų mielių;
100 g sviesto; 
1 puodelis pieno;
½ puodelio cukraus;
2 kiaušiniai; 
Šiek tiek spalvotų pabarstukų;
Keli spalvoti šokoladiniai saldainiai 
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Pirmiausia, ruošiame tešlą. Į puodą supilame pieną bei sudedame sviestą – ant nedielės kaitros vis pamaišant išlydome sviestą piene. 
2.Į dubenį beriame 2 puodelius miltų, mieles, cukrų, taip pat įmušame kiaušinius bei supilame pieno bei sviesto mišinį. Išmašome. 
3.Į tešlą supilame likusius miltus, gerai išmaišome ir minkome. Minkome ilgiau, kad tešla taptų elastinga ir minkšta. 
4.Išminkius tešlą, iš jos formuojame kamuolį ir dedame jį į dubenį. Uždengiame rankšluostuku ir paliekame valandai kitai, kad tešla iškiltų. 
5.Iškilusią tešlą padaliname į šešias – aštuonias dalis. Kiekvieną dalį padaliname dar perpus. 
6.Iš į dvi dalis padalintų tešlos dalių suformuojame 25 – 30 cm ilgio volelius. Juos supiname į pynę ir sufurmuojame apskritimą. 
7.Paruoštas pynes ištepame kiaušinio plakiniu, dedame ant jų po kelis šokoladinius saldainius ir pagardiname pabarstukais. 
8.Paruoštas pynes kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min., kol pynės pradės lengvai apskrusti. 
 
 
 
Reklama | LIDL 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK