Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-05-03

Lengvai pagaminami, traškūs ir nepaprastai skanūs nostalgiški žagarėliai. 

                                                                      

 Žagarėliai pagal seną gerą smetonišką receptą - lygiai tokius pat žagarėlius iš tos pačios knygos kepdavo mano močiutė - traškius, lengvus bei gardintus cukraus ir cinamono debesėliu! Man jie tokie nostalgiški, tokie nepaprasti, kad juos ragaujant akimirksniu nusikeliu į vaikystę. Vartydama atnaujintos knygos "Didžioji virėja" puslapius mintyse prisiminiau ne vieną mamos ar močiutės gamintą patiekalą - tai knyga, kuri dažnai karaliaudavo mūsų namų virtuvėje. Šioje knygoje galima rasti net 3242 Smetonos laikų receptus - nuostabus XIX - XX a. Baltijos šalių kulinarinis paveldas.

 


⠀⠀

INGREDIENTAI:


•6 tryniai;
•2 valg. š cukraus;
•2 stiklinės miltų;
•1/2 arb. š sodos arba kepimo miltelių


KAIP GAMINTI:


1.Į dubenį dedame kiaušinių trynius, beriame cukrų, miltus bei sodą arba kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome ir vėliau išminkome.
2.Išminkius plonai iškočiojame tešlą, supjaustome ją pailgomis juostelėmis, perpjauname vidurį ir vienu galu perneriame per kilpą.
3.Paruoštus žagarėlius kepame gerai įkaitintame aliejuje arba taukuose.
4.Iškeptus žagarėlius pagardiname cukraus ir cinamono mišiniu.

 

 

Reklama | Obuolys

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK