Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-04-14

Itin lengvai ir itin greitai paruošiamos spurgytės - lengvai saldžios, minkštos viduje ir traškios išorėje. 

                                                                             

 Sekmadienis kvepia bananinėmis spurgytėmis, kurioms pagaminti reikia vos dviejų pagrindinių ingredientų – bananų ir miltų! Kelios minutės virtuvėje, dar kelios minutės orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje ir viskas, metas spurgoms – lengvai saldžioms, greitai pagaminamoms, minkštoms viduje, traškioms išorėje, saldžiai cukruotoms ir tikrai labai gardžioms. 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
2 bananai;
120 g miltų;
Šlakelis alyvuogių aliejaus;
Gabalėlis lydyto sviesto;
Keli arb. š. cukraus
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Dubenyje sutriname bananus, beriame miltus ir išmaišome. Lengvai paminkome tešlą - turi gautis minkšta ir glotni. Svarbu nepadauginti miltų, nes spurgos taps kietos. 
2.Alyvuogių aliejumi suvilgome delnus ir formuojame norimo dydžio spurgytes. Paruoštas spurgytes galima kepti įkaitintame aliejuje arba 180 laipsnių orkaitėje bei karšto oro gruzdintuvėje apie 10 minučių. 
3.Iškepusias spurgytes patepame lydytu sviestu ir apvoliojame cukrumi. Labai gardu jas merkti į kondensuotą pieną arba šokoladinį kremą. 
 
 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK