Kiti užkandžai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-11-12

Labai paprasta paruošti, bet labai skanu užkandžiauti: ir šventėms, ir kasdienai!

                                                                         

 Ilgą laiką aš tiesiog nedrįsau gaminti krevečių namuose, nes man atrodė, kad tikrai nepavyks, bet, pasirodo, klydau. Ir tikrai viskas daug paprasčiau nei gali atrodyti –  kelios minutės ir krevetės jau paruoštos keliauti į orkaitę! Traškios, kiek sūrokos nuo kumpio ir taip labai tinkančios su jogurto – garstyčių padažu.

 


INGREDIENTAI:
Krevetėms:


•250 g virtų baltakojų krevečių;
•100 g plonai pjaustytų kumpio juostelių;
•40 g sviesto;
•2 valg. š. rudojo cukraus;
•Žiupsnis saldžiųjų paprikų miltelių.


Padažui:


•¼ puodelio graikiško jogurto;
•½ puodelio Dižono garstyčių;
•½ puodelio medaus.

 

KAIP GAMINTI:


1.Krevetes nuplaukite. Galite jas išlukštenti arba kepti su lukštais - tik nuimkite krevečių galvas.
2.Kiekvieną krevetę apvyniokite plona kumpio juostele ir persmeikite mediniu iešmeliu, kad kumpis laikytųsi.
3.Paruoštas krevetes sudėkite ant kepimo skardos.
4.Nedideliame puodelyje išlydikite sviestą kartu su ruduoju cukrumi bei saldžiųjų paprikų milteliais.
5.Paruoštu sviesto padažu apšalkstykite krevetes.
6.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol lengvai apskrus.
7.Paruoškite padažą. Visus padažo ingredientus sumaišykite.

 

 

#Lidl #LidlLietuva #sponsored #ad @lidllietuva #LidlPartnerystė

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK