Greito maisto restoranais nesižaviu. Tikrai nesu visiškais prieš juos nusiteikusi, nesu ir labai didelė gerbėja, tačiau kartais negaliu praeiti pro šalį neužsukusi. Atrodo, ima ir pasikviečia tos gardžios sūrios bulvių lazdelės arba traškūs vištienos piršteliai... Labai labai kartais tiesiog negaliu atsispirti :) Bet visai neseniai ėmiau ir pabandžiau namie pasigaminti panašius vištienos gabaliukus. Pavyko! Ne ką mažiau traškūs, ne ką mažiau gardūs, ir, turbūt (net neabejoju), kiek sveikesni :) Ir puikiai jie tinka kaip gana sotus užkandis: čiumpi vieną kitą gabaliuką, merki į saldžiarūgštį padažą ir krimst krimst, tik spėk žiūrėk, kaip nebelieka :)
INGREDIENTAI:
• 600 g vištienos filė;
• 3 kiaušiniai;
• Miltai;
• Džiūvėsėliai;
• 150 g konservuotų ananasų;
• Keli šaukšteliai medaus;
• Keli šaukšteliai citrinos sulčių;
• Aliejus kepimui.
KAIP GAMINTI:
1.Vištienos filė lengvai išmuškite ir supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis.
2.Kiaušinius gerai išplakite.
3.Vištienos juosteles apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir tada džiūvėsėliuose.
4.Taip paruošas vištienos juosteles dėkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Ilgai kepti nereiktų, nes jos op, ir jau iškepusios :)
5.Pasiruoškite padažiuką: trintuvu sutrinkite ananasus ir gautą tyrę supilkite į puodą. Dėkite kelis šaukštelius medaus bei citrinų sulčių ir kokias geras 15 minučių pakaitinkite padažiuką. Aš vis paragauju, nes kitaip man nepavyksta nustatyti tikslaus medaus ir citrinų sulčių kiekio, kad nebūtų nei per saldu, nei per rūgštu :)
Virtuvės užrašai.Skaniausios šios juostelės tik ką iškeptos, tokios traškios, šiltos, tiesiog, vertos nuodėmės :) Tiesa, jei ananasų nemėgstate, galite pasigaminti gardų padažiuką iš pomidorų padažo, majonezo, šlakelio apelsino sulčių ir picos prieskonių.