Kiti užkandžai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-26

Mėgstantiems baklažanus turėtų tikrai patikti šis lengvas ir skanus užkandėlis! :)

    Mano naujasis skanusis atradimas! ;) Neseniai vienoje kavinėje paragavau baklažano su varškės padažu, paliko tokį gerą įspūdį, kad nusprendžiau susidraugauti su šiuo vadinamuoju „pomidoro giminaičiu“ ir savo virtuvėje ;) Pirmasis bandymas visiškai nesudėtingas, paprastas ir lengvas! Bet patiko tai, kad ši užkepėlė skani tiek ką tik ištraukta iš orkaitės, tiek jau pravėsus, todėl gali būti puikus užkandis ir gamtoje ;)


INGREDIENTAI:


•    1 vidutinis baklažanas;
•    1 – 2 pomidorai;
•    150 g fermentinio sūrio;
•    1 kiaušinis;
•    Keli šaukštai kvietinių miltų;
•    Keli šaukštai vandens;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių;
•    Kelios skiltelės česnako;
•    Truputis aliejaus.


KAIP GAMINTI:


1.Baklažaną supjaustykite nestorais griežinėliais. Griežinėlius palikau mirkti sūdytame vandenyje, kad mažiau jaustųsi baklažano kartumas, bet čia nėra būtina ;)
2.Iš kiaušinio, miltų ir vandens sumaišykite tešlą kaip blynams. Ją pagardinkite druska ir aitriosios paprikos milteliais.
3.Tešloje apvoliokite baklažano griežinėlius ir apkepkite aliejuje, kol lengvai apskrus.
4. Paruoštus baklažano gabalėlius sudėkite į kepimo skardą. Ant kiekvieno baklažano griežinėlio dėkite pomidoro riekelę, apibarstykite fermentiniu sūriu (jis jau turi būti sumaišytas su smulkiai tarkuotu česnaku).
5. Viską pagardinkite bazilikais arba picos prieskoniais ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys. Skanaus :)

 

                

                   

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK