Mėgstu keliones, kuriose nematytos šalies vaizdai susipina su daugybę vietinių skonių ir spalvų. Dar labai mėgstu, kai tuos skonius imi ir netikėtai atrandi čia, savoje šalyje. Taip nutiko su neseniai dovanų gautu Snofrisk kreminiu ožkos sūriu. Užsitepiau jį ant duoniukų, atsikandau ir ... tas skonis, jis toks gerai pažįstamas, toks tikrai ne kartą ragautas, toks, kuris taip labai labai man primena vasarą praleistą Norvegijoje. Vasarą, kai abu su vyru dar tokie jauni ir nerūpestingi, vos pabaigę mokyklą leidomės į pirmąją savo kelionę užsienyje. Į kelionę, kurioje netrūko kvapą gniaužiančių vaizdų, netikėtų nuotykių, juokingų ir ne visai juokingų išgyvenimų, tikrų draugų bei vienas kito pažinimo. Tiek daug priminė vos vienas gardaus sūrio kąsnis. Ir jo yra pirkti čia, Lietuvoje! Ir, o taaaip, su juo pavyksta labai geri duonos traškučių užkandukai – net 4 skanios improvizacijos, kurios gali lengvai tapti mylimiausiomis!
INGREDIENTAI:
• Mėgstamų duonos traškučių;
• Mėgstamo kreminio sūrio (bet siūlau paragauti ir su Snofrisk sūriu);
• Kelių valg. š. juodųjų ar raudonųjų ikrų;
• Kelių citrinos griežinėlių;
• Saujos pistacijų;
• Kelių arb. š. klevų sirupo;
• 1 avokado;
• Kelių saulėje džiovintų pomidorų;
• 1 arb. š. chia sėklų;
• Kelių valg. š. mėgstamos uogienės;
• Kelių sezoninių uogų.
KAIP GAMINTI:
1. Duonos traškučius ištepkite pasirinktu kreminiu sūriu.
2. Paruoškite skirtingus užkandukus:
• Su juodaisiais ar raudonaisiais ikrais ir citrinos griežinėliais;
• Su smulkintomis pistacijomis ir klevų sirupu;
• Su avokado ir saulėje džiovintų pomidorų griežinėliais bei chia sėklomis.
• Su mėgstama uogiene ir sezoninėmis uogomis.