Kartais užkandžiai gali būti tokie sotūs, tokie drūti, kad taip vieną po kito lengvai skanaujant nejučia galima ir persivalgyti. Lietinių suktinukai – užkandukai su sūriu ir kumpeliu yra būtent tokie. Jie ūkiški, paprasti, be jokių mandrybių, tačiau tikrai gardūs. Ir taip lengvai paruošiami, kad nebūtų jokių sunkumų net visą būrį draugų pavaišinti: užmaišius pilną indą tešlos, lietinių išeina nemažai, o suktinukų dar keturis kartus daugiau! :)
INGREDIENTAI:
• Keli jau iškepti blynai per visą visą keptuvę;
• Gabaliukas mėgstamo virto kumpelio;
• Gabaliukas fermentinio sūrio;
• Keli šaukštai pomidorų padažo;
• Šaukštas kitas majonezo.
KAIP GAMINTI:
1.Sūrį bei kumpelį stambiai sutarkuokite ir viską sumaišykite su pomidoru padažu bei trupučiu majonezo.
2.Paruoštą masę užtepkite ant blynų ir juos dailiai susukite. Galite suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve pasispausti valandai kitai, tačiau jei nekantraujate skanauti, tai nėra labai būtina :)
3.Įdarytus lietinių suktinukus atsargiai supjaustykite nedidukais gabaliukais. Jei reikia, juos persmeikite dantų krapštukais, kad tvirčiau laikytųsi.