Kiti užkandžai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-11-27

Gardus ir visiškai kitoks ale picos variantas: verta išbandyti ir įvertinti :)

                                                                            

  Baklažanai. Kartais jie begėdiškai mėgsta įšokti į pirkinių krepšį ir nusišypsoti  nepatikliai žiūrinčiam vyrui, kartais paerzina kartumu ar maloniai nustebina nauju skoniu, tačiau prisijaukinti ir pamilti baklažanus visada verta. Jie tikri troškinių, salotų, picų, įvairiausių užkandžių draugai: kaskart kitokie, gardūs bei vis dar šiek tiek egzotiški. Ir vos tik panorėjus jie gali tapti nedidukėmis baklažaniškomis picutėmis, tokiomis puikiomis, kad gali norėtis jas patiekti ne tik užkandžiui, bet ir lengvai vakarienei. Būtina išbandyti ir įsitikinti.

 


INGREDIENTAI:


•    1 baklažanas;
•    Keli šaukšteliai naminio pomidorų padažo;
•    Keli didesni pievagrybiai;
•    Keli mėgstamo kumpelio griežinėliai;
•    1 čili pipiriukas;
•    Gabalėlis sūrio;
•    Žiupsnis picos prieskonių;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    Keli švieži baziliko lapeliai.

 


KAIP GAMINTI:


1.Baklažaną supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Pagardinkite juos druska, juodaisiais pipirais.
2.Ant kiekvieno baklažano griežinėlio užtepkite naminio pomidorų padažo (arba pomidorų tyrės), dėkite pievagrybio, aitriosios paprikos, kumpelio griežinėlius ir apibarstykite smulkiai tarkuotu sūriu.
3.Paruoštas baklažano picutės šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol baklažanas suminkštės ir sūris išsilydis. Kiekvieną picutę papuoškite baziliku.

 

          

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK