Kiti užkandžai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-07-21

Puikaus skonio, lengvai pagaminamas ir sveikas vasariškas užkandis.

                                                                               

 Kiekvieną vasarą laukiu to meto, kai turgaus ir parduotuvių lentynose pradeda puikuotis kukurūzų burbuolės. Dažniausiai jas tiesiog apverdu, pagardinu druska ir sviestu, supjaustau mažesniais gabalėliais ir patiekiu kaip puikų užkandį prie taurės vyno. Kartais dar nepamirštu ir žiupsnio aštresnių prieskonių, kurie kukurūzams suteikia pikantiškumo. Arba šiltais vasaros vakarais burbuoles ne tik apverdu, bet ir apkepu grilyje, ir vietoje sviesto paruošiu avokado sviestą. Duetas puikus! Kiek neįprastas, bet tikrai puikus.

 


INGREDIENTAI:


•    4 kukurūzų burbuolės;
•    Žiupsnis druskos;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    1 avokadas;
•    Gabalėlis minkšto sviesto;
•    ¼ žaliosios citrinos sulčių;
•    Žiupsnis džiovintų aitriųjų paprikų.


KAIP GAMINTI:


1.Kukurūzų burbuoles išvirkite vandenyje pagardintu žiupsniu druskos.
2.Išvirtas kukurūzų burbuoles aptepkite alyvuogių aliejumi ir apkepkite grilyje arba orkaitėje.
3.Avokadą sutrinkite su sviestu iki vientisos masės, pagardinkite citrinos sultimis, druska bei džiovintomis aitriosiomis paprikomis.
4.Kukurūzų burbuoles patiekite dar karštas, kad tepant paruoštą avokado padažą jis lydytųsi ant burbuolių.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK