Saldžioji bulvė mano virtuvėje karaliauja daugiau nei du metus, bet tik neseniai atradau, koks puikus jos ir kiaušinio duetas! Abu paprasti ir tikrai nemandri, abu kepti keptuvėje ir gardinti druska bei juodaisiais pipirais. Vos tiek, kad maistingas patiekalas būtų paruoštas. Ir tinka jis tiek norintiems sočių pusryčių, tiek lengvų priešpiečių ar vakarienės. Tinka net pietums!
INGREDIENTAI:
• 1 didesnė saldžioji bulvė;
• Gabalėlis sviesto;
• Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
• 2 kiaušiniai;
• Saujelė šviežių petražolių.
KAIP GAMINTI:
1.Bulvę nuskuskite ir stambiai sutarkuokite. Tarkius lengvai apkepkite gabalėlyje sviesto, pagardinę druska ir pipirais.
2.Keptuvėje iš apkeptų tarkių šaukšteliu suformuokite lizdelius, į kurių vidurį įmuškite po kiaušinį. Uždenkite dangčiu ir kepkite kelias minutes, kol kiaušinis iškeps. Jei reikia, įdėkite dar gabalėlį sviesto. Pagardinkite šviežiomis petražolėmis.