Saldžiosios bulvės ir rikotos kąsneliai tinka palepinti ne tik svečius, bet ir šeimyną. Šie užkandukai puikiai tinka net ir vėlyviems savaitgalio pusryčiams lovoje! Jie lengvai paruošiami, maistingi ir tirpstantys burnoje tiek ką tik ištraukti iš orkaitės, tiek jau gerokai pravėsę.
INGREDIENTAI:
• 2 vidutinės saldžiosios bulvės;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus;
• Žiupsnis druskos;
• 120 g rikotos sūrio;
• Mėgstamų prieskoninių džiovintų arba šviežių žolelių;
• Keli saulėje džiovinti pomidorai;
• Sauja anakardžių.
KAIP GAMINTI:
1.Saldžiąsias bulves nuskuskite, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, pagardinkite alyvuogių aliejumi bei druska. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min., kol suminkštės. Kepimo pabaigoje suberkite ir smulkintus anakardžius, kad ir šie lengvai apskrustų.
2.Rikotos sūrį sumaišykite su prieskoninėmis žolelėmis. Tinka bazilikai, raudonėliai ar kitos mėgstamos žolelės.
3.Ant iškepusių saldžiosios bulvės griežinėlių dėkite rikotos sūrį, saulėje džiovintų pomidorų gabalėlius bei anakardžių riešutus.