Tingūs sekmadienio pusryčiai tiesiog negali būti paprasti! Reikia suteikti jiems kažkokio cinkelio! :) Mažyčiai vyšniniai pomidoriukai, tikri žavuoliai tiesa? :) Man jie asocijuojasi su saule, vasara, jūra... O dabar kaip tik toks laikas, kai saulė ridinėjasi žeme ir mums šypsosi, todėl tie pomidoriukai kuo puikiausiai tinka, kaip vienas iš pagrindinių ingridientų grikiams su mocarela.
INGREDIENTAI:
• Grikių kruopos;
• Keli vyšininiai pomidoriukai;
• Mocarelos sūris;
• Tarkuotas Džiugo sūris (jei yra po ranka);
• Pusė šaukštelio grūdėtų garstyčių;
• Žiupsnelis mėgstamų prieskoninių žolelių, aš rinkausi Santa Maria sodo prieskonines žoleles :)
KAIP GAMINTI:
1.Grikius išvirkite kaip paprastai, juos sudėkite į keptuvę, įdėkite nedidelius kubelius mocarelos sūrio, apibarstykite Džiugo sūriu ir viską gerai išmaišykie.
2.Beliko sugalvoti, kokiais prieskoniais viską gardinsite, kad grikiams suteiktų pikantiškumo :) Ir visai neapsiriksite pasirinkę pusę šaukštelio grūdėtų garstyčių bei Santa Maria sodo prieskonines žoleles, į kurias įeina petražolės, garstyčių sėklos, paprikos, rozmarinai, raudonėliai, bazilikas, juodieji pipirai, mairūnai, kalendra... Žodžiu, visko daug :)
3.Viską kelias minutes apkepkite, sudėkite vyšninius pomidoriukus ir vuolia, skanūs, gardūs ir bent jau man, ne visai įprasti pusryčiai jau ant stalo! :)