Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-06-04

Skanus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei, tiek garnyrui prie mėgstamo kepsnio :)

                                                                     

     Kartais iš šalies atrodantys nesuderinami produktai arba neragauti ir nebandyti jų deriniai maloniai nustebina ir suteikia galimybę visai kitomis akimis pažvelgti į įprastus kasdien valgomus patiekalus. Kad ir grikiai. Aš juos valgau beveik kiekvieną rytą: su paprastu ar ghi sviestu, su pomidoriukais, su pievagrybiais, su kumpeliu, su saulėje džiovintais pomidorais...O štai su gražgarstėmis ir fetos sūriu dar nebuvau ragavusi! Bet nuo pat pirmo kąsnio likau patenkinta šiuo pasirinkimu ir taip paruošti grikiai man priminė ne košę, o greičiau salotas su grikiais arba puikų garnyrą prie rimtesnio patiekalo :)

 

INGREDIENTAI:


•    100 g grikių;
•    Gera sauja gražgarsčių (rukolos);
•    50 g fetos sūrio;
•    Keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, kurio šlakelį  panaudoju ir grikiams :) ;

 

KAIP GAMINTI:


1.Išsivirkite grikius. Juos dar galite lengvai apkepti, kad būtų traškesni :)
2.Fetos sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3.Viską sumaišykite su grikiais ir gražgarstėmis. Tiesa, aš dar įpilu šlakelį saulėje džiovintų pomidorų aliejaus, nes jis puikiai tinka! Skanaus :)

 

              


Virtuvės užrašai. Šitai paruoštus grikius galima ne tik valgyti pusryčiams ar vakarienei, tačiau jie gali tapti puikiu garnyru prie keptos vištienos ar kiaulienos! :)

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK