Turiu pripažinti, kad pyragas pranoko mano lūkesčius, jo skonis kalba pats už save! Šis pyragas tikrai bus neatsiejamas įvairių iškylų užkandis. Jau dabar matau, kaip sėdžiu didelėje pievoje, leidžiu saulei bučiuoti mano starzdanas, o vėjui suvelti ir taip dažnai neiššukuotus plaukus... o šalia pačioje garbingiausioje vietoje pūpso su meile iškeptas pyragas su špinatais, kuriam, deja, nelemta bus likti nesuvalgytam...:)
INGREDIENTAI:
• 500 g. sluoksniuotos tešlos (bemielės);
• 3 kiaušiniai;
• 200 ml grietinėlės;
• 1/2 stiklinės pieno;
• 100 g. fermentinio sūrio;
• 200 g. špinatų;
• 1 nedidelis svogūnas;
• 200 g. šalto rūkymo kumpelio.
KAIP GAMINTI:
1.Kepimo skardą (kepiau tortų kepimo formoje) ištepkite sviestu, lygiai išdėliokite sluoksniuotą tešlą ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę.
2.Tešlą kepkite, kol iškils. Vis pažiūrėkite, kad ji nesukristų.
3.Apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kubeliais pjaustytą kumpelį bei špinatus.
4.Kiaušinius, grietinėlę ir pieną gerai išplakite.
5.Įtarkuokite fermentinį sūrį bei sudėkite paruoštus špinatus, kumpelį.
6.Apkepus tešlai, ją išimkite ir supilkite įdarą.
7.Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite, kol visas įdaras sustings apie 30 – 35 minutes.
Virtuvės užrašai: pyragas skanus tiek karštas, tiek jau pravėsęs, todėl galite neskubėti jo valgyti tik ištraukus iš orkaitės :)