Nesaldūs kepiniai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-09-29

Tokie pūručiai, lengvučiai ir su rimtu drūtu įdaru: puikiai tinkantys iškyloms ar svečių susibūrimui :)

                                                   

    Apsipirkinėti man patinka. Ypač kai turiu tokią silpnybę, kuri retkarčiais kaip reikiant mane paveikia tyliai į ausį šnabždėdama, kad jau šitą, tą ir dar aną virtuvės rakandėlį būtina čia ir dabar įsigyti. Taip nutiko ir su keksiukų kepimo forma, kurią iš stalčiaus pasiryžau išsitraukti tik po gerų pusės metų, nors pirkdama sau ir net vyrui (kuris tik akimis paklapsėjo nelabai tikėdamas tokiais garsiais pareiškimais) žadėjau, kad dabar namuose keksiukai karaliaus pusryčiams, pietums ir vakarienei. Žinoma, visai tikėtai taip nenutiko ir tvarkingai palikau formelę laukti geresnių laikų :) Sulaukė ir visai sėkmingai! Vieną jaukiai žvarbų ir vėjuotą vakarą namai pakvipo keksiukais, tokiais rudeniškais, su rimtu, drūtu įdaru bei čiobrelių ir rozmarinų aromatu... :)

 


INGREDIENTAI:


•    350 g miltų;
•    2 kiaušiniai;
•    250 g varškės;
•    12 vyšninių pomidoriukų;
•    80 g smulkiai tarkuoto parmezano ar kito mėgstamo sūrio;
•    150 g mėgstamo kumpelio ar filės;
•    Keli šaukštai  pieno;
•   Keli šaukštai alyvuogių aliejaus (turėjau kaip tik su rozmarinais, tai labai puikiai susidraugavo su kitais ingredientais);
•    2 šaukšteliai kepimo miltelių;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Žiupsnelis druskos;
•   Geras žiupsnis džiovintų čiobrelių bei rozmarinų (tikrai nepagailėjau, nes mėgstu kai pasklinda jų aromatas).


KAIP GAMINTI:


1.Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, čiobrelius, rozmarinus, žiupsnelį druskos,
2.Įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, įpilkite pieną, alyvuogių aliejų, suberkite tarkuotą sūrį (manau, tiktų ir paprastas fermentinis sūris, jei parmezano nėra po ranka) ir viską gerai išminkykite.  Jei tešla labai limpa, įberkite dar šiek tiek miltų: turi gautis kažkas panašaus į varškėtukų tešlą :)
3. Kumpelį ar mėgstamą filė supjaustykite plonais griežinėliais ir juos dar šiek tiek pasmulkinkite. Lengvai apekpkite svieste. Kepimo pabaigoje sudėkite perpus perjautus vyšninius pomidoriukus (aštuonis, likusieji bus papuošimui) ir porą minučių leiskite jiems pasišildyti.
4.Iš tešlos formuokite apvalias nestorules bandeles ir jas dėkite į keksiuko kepimo formą, tik palikite šonus ilgesnius, nes iš jų formuosis keksiukų kepurėlės :)
5.Į vidų dėkite paruoštą įdarą ir su tešla uždenkite keksiukus.
6.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 20 – 25 minutes.
7.Likus  5 – 10 minutėms ant kiekvieno keksiuko uždėkite po pomidoriuko puselę arba po dvi. Galite keksiukus pomidoriukais papuošti ir prieš įdedant į orkaitę, tačiau tuomet jie bus perdaug apkepę ir išsileidę :) Iškeptus keksiukus dar galite padailinti petražolės, čiobrelio, rozmarino ar kito turimo žalumyno šakelėmis.

 

                          


Virtuvės užrašai: Šie keksiukai skanūs tiek šiltučiai, tiek ir pravėsę, tad puikiai tinka įvairioms iškyloms, svečių susibūrimams :)

 

 

                           

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK