Šiandien su liūdesiu veide užbaigiau visas turėtas ir taip saugotas cukinijos atsargas: iki, iki, mieloji, susimatysim kitais metais! Ir dar kartelį įsitikinau, kad cukinija labai puiki daržovė: su ja ne tik skanūs troškiniai pavyksta, įvairūs kepsneliai ar ypatingai purus bulvių plokštainis, tačiau ir pasakiško skonio keksiukai. Aš jau tikrai nesu iš tų, kuriems labai sekasi greitai susidraugauti su įvairiais kepiniais, bet šie skanuoliai pavyko kuo sklandžiausiai ir paprasčiausiai, ačiū cukinijai, kuri čia tikrai svarbų vaidmenį suvaidino ir leido man pasijusti besididžiuojančia šeiminkute! :)
INGREDIENTAI:
• 3 kiaušiniai;
• 250 ml pieno (1 stiklinė);
• 150 - 200 ml miltų;
• ½ a.š. kepimo miltelių;
• 1 nedidelė cukinija arba ½ didesnės cukinijos;
• Gabalėlis sviesto;
• Žiupsnelis džiovintų čiobrelių;
• Žiupsnelis džiovintų bazilikų;
• Keli džiovinti pomidorai aliejuje (dėjau daugiau, nes labai juos mėgstu);
• 50 g tarkuoto parmezano.
KAIP GAMINTI:
1.Išplakite kiaušinius kartu su stikline pieno.
2.Į pieno ir kiaušinių plakinį suberkite miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite, turi gautis tokia skysta miltinių blynų tešla :) Pagardinkite ją druskos žiupsneliu.
3.Jei reikia, cukiniją nulupkite (jei cukinija šviežutė, jos lupti nereikia) ir stambiai sutarkuokite.
4.Keptuvėje išlydikite sviesto gabalėlį ir lengvai apkepkite jame cukinijos tarkius, kol suminkštės. Kepant juos dar apibarstykite čiobreliais bei bazilikais, kad įsigertų žolelių kvapo ir skonio :)
5.Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į tešlą.
6.Iškeptus cukinijos tarkius sudėkite į tešlą, suberkite tarkuotą parmezaną ir viską gerai išmaišykite.
7.Keksiukų kepimo formeles ištepkite sviestu ir supilkite tešlą.
8.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 minučių. Skanaus ;)