Juk būna kartais taip, kad jau kai atrandi kokį vieną patiekalą, tai pradedi ne tik dažnai jį gaminti, bet ir išbandyti įvairias variancijas, tiesa? :) Man taip nutiko ir su nesaldžiais pyragais, nes saldžiųjų nesu ypatinga mėgėja, todėl atradusi vadinamuosius „kišus“ (prancūziškai „quiche“), pati net nepastebiu, kaip dažnėja jo apsilankymas mano mažoje virtuvėje :) Tik turiu prisipažinti, kad su tešla vis dar nepavyko susidraugauti, prisitingiu ją minkyti bei maišyti nors tu ką, todėl labai džiaugiuosi šaldyta sluoksniuota tešla. Aišku, čia tikrai nėra kuo didžiuotis, bet skonio ji nepagadina! :)
INGREDIENTAI:
• 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
• 1 vidutinio dydžio cukinija;
• 300 g vištienos filė;
• 50 g stambiai tarkuoto fermentinio sūrio;
• 2 kiaušiniai;
• 50 g mozzarella sūrio;
• Keli šaukštai grietinėlės;
• Žiupsnelis druskos, pipirų, vištienos prieskonių.
KAIP GAMINTI:
1.Kepimo skardą (kepiau tortų kepimo formoje) ištepkite sviestu, lygiai išdėliokite sluoksniuotą tešlą ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę.
2.Tešlą kepkite, kol iškils. Vis pažiūrėkite, kad ji nesukristų, nes mėgsta nepastebėta pabėgti :)
3.Vištienos filė supjastykite mažais gabaliukais, pagardinkite prieskoniais ir lengvai apkepkite.
4.Nulupkite cukiniją, ją stambiai sutarkuokite ir sudėkite į keptuvę kartu su vištiena. Viską kelias minutes patroškinkite, kol cukinija suminkštės :)
5.Apkepus tešlai, ją išimkite ir sudėkite paruoštą cukinijos ir vištienos įdarą.
6.Kiaušinius bei grietinėlę suplakite, įtarkuokite fermentinio sūrio ir plakiniu užpilkite pyragą.
7.Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite, kol visas įdaras sustings, dažniausiai pakanka 30 – 35 minučių.
8.Kepimo pabaigoje, ant pyrago padėliokite griežinėliais pjaustytos mocarelos ;)