Nesaldžius pyragus atradau prieš gerus metus ir vis pasitaikius progai puolu juos gaminti: jie tinka ir vakarienei namuose, ir belaukiant atskubančių draugų, ir jaukiam pasisėdėjimui gamtoje tiesiai ant žolės ir keliaujant į svečius. Žodžiu, iškepus jį, beveik niekada neprašausi ;) O ir variantų yra tokia gausybė, kad tik spėk visus bandyti. Šis toks visiškai lengvas, bet nepaprastai gardus. Tiesa, kiaušinių skaičių galima ir pamažinti, nes pyragas tampa toks labiau omletinis, bet retkarčiais man tokie labai patinka :)
INGREDIENTAI:
• 4 lapeliai bemielės tešlos;
• 100 ml pieno arba grietinėlės;
• Gabalėlis sviesto;
• 80 g šalto rūkymo kumeplio;
• Kelių vyšninių pomidoriukų;
• Kelių saulėje džiovintų pomidorų;
• 4 – 5 kiaušinių;
• Keli baziliko lapeliai;
• 50 g balto pelėsio sūrio (puikiai galima priderinti ir kitą sūrį);
• Žiupsnelio druskos, pipiriukų.
KAIP GAMINTI:
1.Kepimo formą ištepkite sviestu ir sudėkite tešlą per visą formą ir jos aukštį. Tik visus kampučius sandariai suspauskite, kad išliktų vientisi.
2.Taip paruoštą tešlą dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir maždaug 10 minučių kepkite, kol tešla lengvai apkeps. Vis pažiūrėkite, kad tešla nepabėgtų nuo kepimo formos sienelių, jei taip nutiko, išimkite ir labiau prispauskite :) Taip pat galite įberti žirnių ar pupelių, kad išlaikytų formą, bet aš dažniausiai patingiu :)
3.Kiaušinius gerai išplakite su grietinėle arba pienu, pagardinkite plakinį druska, pipirais.
4.Į plakinį įpjaustykite saulėje džiovintų pomidorų ir kumpelio griežinėlių.
5.Iškepus tešlą, ją išimkite iš orkaitės, sudėkite į ją perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, kelis griežinėlius kumpelio ir užpilkite plakiniu.
6.Ant paruošto pyrago dar padėliokite kelis baziliko lapelius ir sūrio griežinėlius.
7.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar kokias 15 – 20 minučių, kol pyragas bus visiškai iškepęs.