Nesaldūs kepiniai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-03-17

Šie pyragėliai yra puikūs, taip paprastai ir greitai pagaminami, gardūs ir tikrai traškūs.

                                                               

 Dievinu, kai namai kvepia kepiniais! Ir nebūtinai saldžiais. Gal tai ne patys didžiausi konkurentai šokoladu pasipuošusiems sausainiems, vanile kvepiantiems pyragams ar bandelėms su močiutės virta žemuogių uogiene, bet kartais jie yra tai, ko labai užsimanai! Greitai, lengvai, čia ir dabar. Būtent tokie yra traškūs pyragėliai su feta, saulėje džiovintais pomidorais ir riešutais. Tikri puikuoliai! Jie pernelyg draugiški, kad leistų ilgai užsibūti virtuvėje miltuota nosimi, priverstų plauti visus stalčiuje pasislėpusius dubenis ar pražiopsoti lauktos mėgstamo serialo serijos. Juos gaminant viskas labai paprasta. Ir skanu!

 


INGREDIENTAI:


•    60 g sviesto;
•    150 g miltų;
•    žiupsnelio druskos;
•    apie 80 ml vandens;
•    šlakelio alyvuogių aliejaus;
•    50 g fetos sūrio;
•    kelių saulėje džiovintų pomidorų;
•    mėgstamų riešutų;
•    kelių šviežių rozmarinų.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
2.Išsukite sviestą, miltus, druską, kol gausis stambūs trupiniai. Į tešlą įpilkite vandens ir su šaukštu išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla. Suformuotą tešlą dėkite 5 – 10  min į šaldytuvą.
3.Paruoštą tešlą padalinkite į šešias dalis ir suformuokite apskritimus. Kiekvieną jų aptepkite šlakeliu alyvuogių aliejaus.
4.Į kiekvieną apskritimą dėkite fetos sūrio bei saulėje džiovintų pomidorų gabalėlius, sulkintus riešutus. Pagardinkite rozmarinais. Apskritimų kampelius netaisyklingai užlenkite.
5.Paruoštus pyragėlius kepkite orkaitėje apie 25 min., kol tešla bus iškepusi. 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK