Nesaldūs kepiniai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-08-24

Paprasti, bet labai skanūs keksiukai visai šeimai tiek pietums, tiek sotiems užkandžiams.

12 keksiukų 

 

  Pastaruoju metu mano eksperimentai virtuvėje būna tokie paprasti, kad dažnai pagalvoju, ar verta jais dalintis. Suabejojau ir šiais keksiukais, kuriems nereikia nei keistų produktų, nei daug laiko. Ir nėra jie kažkuo labai ypatingi, tiesiog skanūs, sotūs, primenantys taip mano mėgstamą kugelį ir, svarbiausia, patogūs mažoms rankutėms. Dar jie puikūs dėl to, kad tinka tiek kiek kitokiems pietums kartu su grietine ar natūraliu jogurtu, tiek ir sotiems užkandžiams gamtoje. Ir kartais tikrai tas paprastumas džiugina!

 


INGREDIENTAI:


•    3 – 4 didesnės bulvės;
•    1 vidutinė arba dalis didesnės cukinijos;
•    1 kiaušinis;
•    100 g varškės;
•    Žiupsnis druskos;
•    Žiupsnis džiovintų čiobrelių.


KAIP GAMINTI:


1.Nuskustas švarias bulves sutarkuokite smulkia tarka, o cukiniją – stambia. Galite lengvai nuspausti susikaupusias sultis.
2.Paruoštas daržoves pagardinkite plaktu kiaušiniu, varške, druska bei čiobreliais, išmaišykite iki vientisos masės.
3.Masę supilkite į riebalais išteptas keksiukų formeles. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 – 40 min., kol gražiai apskrus.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK