Rudenį namai visada pakvimpa kepiniais. Kartais saldžiais, kartais rimtais, bet visada tokiais, kurie sukuria jaukias bei skanias akimirkas kartu. Ir kol pintinė dar pilna neseniai skintų kriaušių, pasirinkti, koks pyragas bus savaitgalio priešpiečiams lengva – su kriaušėmis ir mėlynojo pelėsio sūriu. Klasikinis, puikaus skonio, lengvai paruošiamas, kaskart maloniai stebinantis ir tikrai labai kvepiantis rudeniu.
INGREDIENTAI:
• 120 g sviesto;
• 1 ½ puodelio miltų;
• 1 kiaušinis;
• Žiupsnis druskos;
• 2 didelės kriaušės;
• 1 arb. š. alyvuogių aliejaus;
• 100 g mėlynojo pelėsio sūrio.
KAIP GAMINTI:
1.Sviestą, miltus, kiaušinį bei žiupsnį druskos išsukite iki vientisos masės. Suformuokite iš tešlos kamuoliuką, susukite maisto plėvele ir palaikykite šaldytuve 10 – 15 min.
2.Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite tešla (ir kraštelius). Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 min, kol tešla lengvai apskrus.
3.Kriaušes supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Išdėliokite juos ant iškeptos tešlos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, patrupinkite mėlynojo pelėsio sūrio ir šiek tiek pagardinkite druska. Kepkite orkaitėje dar 10 – 15 min., kol sūris lengvai išsilydis.
4.Skanauti galite tiek ką tik iškeptą, tiek jau atvėsusį.