Nesaldūs kepiniai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-04-15

Visoms progoms tinkantis ir lengvai paruošiamas pyragas, kuris užkariaus visų širdis.

                                                                     

  Nesaldus sluoksniuotos tešlos pyragas visada yra puikus pasirinkimas norint ne tik lengvai ir greitai pasiruošti šventėms ar netikėtai atskubantiems draugams, tačiau ir ieškant idėjų, ką būtų galima įsidėti į pietų dėžutę ar iškylų krepšį. Tai pyragas, kuris dievina improvizacijas, tad kaskart smagu atrasti vis naujus jo skonius bei spalvas. Ir mes tikrai visada išbandome vis kitą jo variantą! Šį kartą mūsų namų virtuvėje puikavosi tikras rimtuolis, įdarytas LILD Deluxe linijos Prosciutto kumpiu, marinuotomis voveraitėmis bei čederio sūriu. Patikėsite ar ne, bet jį pagamino Adelė! Trimetė virtuvės šefė be jokio vargo paruošė pyragą, man beliko jį įdėti į orkaitę ir viskas, po keliolikos minučių mes jau turėjome nuostabią puotą. O paragavę, visi nusprendėme, kad jis tikrai karaliaus ir ant Velykų stalo!

 


 Pyragui pasirinkome Deluxe linijos produktus, nes tai išties aukštos kokybės produktai, kurie LIDL parduotuvėse pasirodo tik prieš Kalėdas bei Velykas. Ir smagu tai, kad visi jie yra tikrai visiems prieinamomis kainomis, tad besiruošiant šventėms bei ieškant įdomesnių, išskirtinesnių produktų, nebereikia sukti galvos jų ieškant. Tiek Prosciutto kumpis, tiek voveraitės bei čederio sūris, pyragui suteikė puikų skirtingų skonių derinį, tad šis pyragas tikrai gali drąsiai puikuotis ant šventinio stalo - neabejojame, išgirsite daug pagyrų!

 

 


INGREDIENTAI:


• 300 g arba 4 lapeliai sluoksniuotos bemielės tešlos;
• Gabalėlis sviesto;
• 4 kiaušiniai;
• 100 ml pieno;
• Žiupsnis druskos / juodųjų pipirų;
• 100 g Deluxe Prosciutto kumpio;
• 80 g Deluxe marinuotų voveraičių;
• 150 g Deluxe čederio sūrio;
• Sauja šviežių bazilikų.


KAIP GAMINTI:


1. Kepimo indą ištepkite sviestu ir pirštais paspausdami įklokite sluoksniuotą tešlą.
2. Tam, kad tešla neiškiltų, ant jos uždėkite kepimo popierių ir suberkite pupeles. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min., kol tešla lengvai apkeps.
3. Išplakite kiaušinius kartu su pienu. Pagardinkite druska bei pipirais.
4. Kai tešla bus lengvai apkepusi, išimkite ją iš orkaitės. Nuimkite pupeles ir kepimo popierių.
5. Ant tešlos suberkite stambiai tarkuotą čederio sūrį, voveraites, taip pat išdėliokite kumpį ir baziliko lapelius.
6. Ant ruošiamo pyrago užpilkite kiaušinių plakinį.
7. Pyragą vėl dėkite į orkaitę ir kepkite dar apie 15 – 20 min., kol dailiai apskrus. Iškepusį pyragą papuoškite šviežiais bazilikais. Jis skanus tiek vos tik ištrauktas iš orkaitės, tiek jau spėjęs gerokai pravėsti.

 

 

#Lidl #LidlLietuva #sponsored #ad @lidllietuva #LidlPartnerystė

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK