Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-27

Nepaprastai gardus, kvapnus, sotus ir tikrai ypatingai lengvai pagaminamas čili troškinys :)

                                                                      

    Galėčiau girti ir liaupsinti iki begalybės šį Chilli con carne arba lietuviškai čili troškinuką, nes yra tikrų tikriausia jėga, tiesiog neįmanoma jo neįsimylėti! Tiesa, kiek pastebėjau, internetas yra pilnas jo receptų ir kiekviena šeiminkutė ar šeimininkutis jį ruošia truputėlį kitaip, kokiu vienu kitu ingredientų skiriasi, bet tai ir yra žavu, nes jis bet kokiu atveju visada yra skanus, greitai paruošiamas ir dar greičiau suvalgomas. Jei jau taip nutinka, kad troškinio lieka ir kitai dienai, čia, žinoma, retesniais atvejais, bet pasitaiko, tai jį galima labai išradingai pritaikyti tortlijoms! Jei troškinys yra kiek skystesnis, tai prieš įdarant juo tortilijas reikia nugarinti padažą. Žodžiu, dedam troškinį ant tortilijų, apibarstom gausiai sūriu, susukam jas ir apkepam orkaitėje, kol lengvai apskrunda ir tampa traškios, tikras skanumėlis :)


INGREDIENTAI:


•    600 g maltos jautienos;
•    400 g  konservuotų pupelių (labiausiai patinka Heinz šiame troškinyje);
•    1 svogūnas;
•    Kelios skiltelės česnako;
•    1 – 2 čili pipiriukai arba jalapenas, mėgstu aštriau, tai nepagailiu ;);
•    Keli šaukštai natūralaus pomidorų padažo arba pomidorų pastos;
•    400 g trintų konservuotų pomidorų (galima naudoti ir natūralius pomidorus);
•    200 g ar daugiau fermentinio sūrio arba Džiugo sūrio;
•    Žiupsnelis tikros kakavos;
•    Žiupsnelis pipiriukų;
•    Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių.

 

KAIP GAMINTI:


1.Smulkiai supjaustykite svogūną, čili pipiriukus, įspauskite kelias česnako skilteles ir lengvai apkepkite su malta jautiena. Nuolat maišykite su mentele, kad malta mėsa gautųsi biri, nebūtų likę didelių gabaliukų, taip skaniau :)
2.Apkepus mėsytei, dėkite trintus pomidorus, konservuotas pupeles, pagardinkite kakava, pipiriukais, aitriosios paprikos milteliais ir palikite troškintis. Prieskoniuodama troškinį vis ragauju, kad nebūtų per daug aštru :)
3.Kai troškinys baigia troškintis, dėkite jį į lėkštes ir gausiai apibarstykite fermentiniu sūriu. Nuostabusis, kvapnusis čili troškinukas jau kviečia mėgautis pietumis ar vakariene! :)

 


Virtuvės užrašai
•Labai skanu su česnakine bandele ar prancuziško batono riekelėmis. Tereikia jas įtrinti česnaku, įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, galima dar užbarstyti trupučiu fermentinio sūrio ir kelias minutes pakepti orkaitėje, kol gražiai apskrus :)
• Jei nutarėte gaminti čili troškinį su natūraliais pomidorais, tai pirmiausia, juos nuplikykite, tada nulupkite odelę ir gerai sutrinkite. Bus taip pat gardu, kaip ir su konservuotais! ;)

 

                           

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK