Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-09-03

Šios quesadillos puikiai tinka ir sotiems šeimos pietums, ir draugų pasisėdėjimui, kaip gardūs užkandžiai! :)

                                               

   Nors Meksikoje nėra tekę pabūvoti, tačiau tai yra viena iš tų šalių, į kurią vis krypsta ne tik akys, bet ir širdis. Ne vien tik dėl nuotraukose matytų vaizdų grožio, žmonių įvairovės, tačiau ir dėl pačios virtuvės, kuri yra nepaprasta savo ryškiomis spalvomis, prieskonių be-galybe bei įvairiausių aromatų debesimis! :) Kad ir kaip būtų gera kartais pasvajoti, tačiau mano nenuorama sąžinė neleidžia taip paprastai pasiklysti tarp didelių drambliuko svajonių ir vis kartas nuo karto priverčia nepatingėti ir savo virtuvėje pabandyti paeksperimentuoti gaminant tokius karštai aštrius patiekalus. Šį kartą mano širdį pavergė quesadilla. Lašelis (o gal ir daugiau!) tekilos taip pat nepamaišys :)

 

INGREDIENTAI:


•    500 g maltos jautienos;
•    400 g trintų pomidorų savose sultyse;
•    240 g raudonųjų pupelių (Heinz);
•    2 – 3 čili pipiriukai;
•    1 žalioji citrina (laimas);
•    6 tortilijos blynai;
•    300 g ar daugiau fermentinio ar parmezano sūrio;
•    300 g natūralaus jogurto;
•    Keli šaukštai majonezo;
•    Keli žiupsneliai cinamono;
•    Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių;
•    Žiupsnelis pipiriukų.


KAIP GAMINTI:


1.Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją maltą jautieną. Riebalų nebepilkite, nes dažniausiai pakanka jų iš mėsos. Pagardinkite pipiriukais, cinamonu, aitriosios paprikos milteliais ir vis maišant lengvai apkepkite, kad mėsytė būtų biri :)
2.Apkepus mėsytei, supikite trintus pomidorus ir pupeles.
3.Čili pipiriukus supjaustykite smulkiais griežinėliais ir sudėkite į troškinį. Pagardinkite šlakeliu laimo sulčių ir palikite troškintis. Aš troškinu ilgiau, apie valandą, kol troškinys gaunasi ne toks skystas :) Tiesa, aš turiu tokį įprotį vis ragauti, žinoma, gamindama dažniausiai kaip reikiant ir užkandu, bet tada man lengviau būna su prieskoniais susidraugauti: jei trūksta skonio, vis įberiu cinamono ar aitriosios paprikos miltelių, man kažkaip, kuo daugiau, tuo skaniau ir aromatingiau! ;)
4.Paruoškite padažiuką: majonezą sumaišykite su jogurtu ir smulkiai įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės. Aš jos nepagailėjau, nes man čia ir yra „cinkelis“. Dar įlašinau ir kelis lašus citrinos sulčių. Neprašoviau :)
5.Imkite tortilijos blyną, dėkite paruoštą įdarą, šiek tiek padažo ir gausiai apibarstykite sūriu. Tortilijas aš perlenkiu, kišu į 180 laipsnių orkaitę ir kelias minutes palaikau, kol apskrunda tortilija ir išsilydo sūris. Perlenktas tortilijas perpjaunu į tris dalis ir vuolia, bėgu valgyti :) Šalia padažiukas yra būtinas!

 

                  

 

Virtuvės užrašai. Quesadillas galima patiekti tiek karštas, tiek šaltas, tiek su salsos, tiek su guacamole padažu. Kaip tik širdis geidžia! :)

 

                     

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK