Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-12-28

Taip paruošti kukurūzų traškučiai puikiai tinka vakarėliams ar maloniems pasisėdėjimams :)

                                                                            

   Nei Ispanijoje, nei Meksikoje dar neteko pabūvoti, tačiau užkeptus kukurūzų traškučius, arba kitaip nachos, jau spėjau pamėgti taip labai labai, kad per kelias minutes pagaminu laukdama draugų, tinginiaudama vakare prie gero filmo ar atkeliavusi pasisvečiuoti pas mylimus uošvius. Net ir mano didysis vertintojas spėjo juos pamėgti, nors pamenu, kai pirmą kartą užsisakėme taip paruoštų kukurūzų traškučių viename Vilniuje esančiame meksikiečių restorane, tai jis smagiai raukė nosį ir akivaizdžiai demonstravo, kad jam nepatinka (suprask, daugiau niekada jų neberagaus ir net neverta gaminti namuose). Bet greit surauktą nosį pamiršau ir va, prašau, kaip skaniai retkarčiais užkandžiaujame :) Norit tikėkit norit ne, bet jie greitai dingsta nuo stalo, tad jei norite greitai paruošiamu užkandžiu nustebinti būrį svečių, surizikuokite, didelė tikimybė, kad pasiteisins :) Šie su vištiena, tokie lengvesni.

 


INGREDIENTAI:


•    150 g kukurūzų traškučių;
•    150 g virtos arba lengvai apkeptos vištienos filės;
•    Keli jalapenai;
•    80 g fermentinio sūrio;
•    240 g konservuotų pupelių;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus.


KAIP GAMINTI:


1.Į kepimo indą sudėkite kukurūzų traškučius, dėkite konservuotas pupeles, plėšytus vištienos filės gabaliukus, smulkiau pjaustytus jalapeno griežinėlius.
2.Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gausiai apibarstykite sūriu.
3.Kepkite 150 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys. Perkepti nereikėtų, užtenka tik lengvai sušilti :)

 

 

                            

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK