Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-05-12

Kanarų virtuvės perliukas: pappas arugadas, nedidukės bulvės, pasidengusios druskos plutele:)

                                                                                   

   Su šypsena veide prisimenu vieną gražiausių, įsimintiniausių, šviesiausių, audringiausių ir skaniausių kelionių į saulėtąją Tenerifę. Ir dar tikrai tikrai ten grįšiu. Nesvarbu, gal ne po metų, gal ne po dviejų, bet grįšiu. Tam, kad vėl galėčiau gaudyti saulės spindulius, taip labai labai išryškinančius strazdanas ant mano veido. Tam, kad vėl galėčiau sėsti į nediduką nuomotą automobilį ir užsileidusi garsiai muziką važiuoti ten, kur akys veda. Pasiklysti siaurose gatvelėse. Per dieną aplėkti visą salą ir stebėtis, kokia gali būti kontrastinga gamta. Prisėsti mažoje kavinukėje ir gerti kavą. Šnekučiuotis su šalia sėdėjusiu vietiniu. Išragauti tai, ko dar neragavau. Ir kai grįžus namo eilinį kartą užpuls nostalgija, skubėsiu bandyti atgaminti tai, ką ragavau, kad bent lašeliu tos saulėtos ir nerūpestingos dienos grįžtu.
   Papas arrugadas, nedidukės bulvės, pasidengusios druskos plutele, yra vienas iš pagrindinių tradicinių kanarų salų virtuvės patiekalų. Vietiniai netgi mėgsta pajuokauti, kad tai tikrų tikriausia “žvaigždė”, kurią galima atrasti, turbūt, kiekviename Tenerifės restoranėlyje.  Dažniausiai bulvės yra verdamos jūros vandenyje arba labai labai sūriame vandenyje, vėliau yra nugarinamas visas vanduo ir lupenos dailiai apsidengia druska. Šis kanarų salų patiekalas patiekamas su aštriu žaliuoju arba raudonuoju “mojo” padažu.

 

INGREDIENTAI:

 

•    12 nedidukių bulvių;
•    Keli šaukštai druskos;
•    2 paprikos;
•    2 aitriosios paprikos;
•    5 česnako skiltelės;
•    25 g šviežių petražolių arba kalendrų;
•    2 riekutės  baltos duonos;
•    2 šaukšteliai vyno arba balzamiko acto;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Neskustas bulves gerai nuplaukite vandeniu, kad tikrai būtų švarios.
2.Į puodą įpilkite vandenį, suberkite druską (jos reikia nepagailėti) ir šiek tiek pamaišykite, kol ji ištirps. Sudėkite bulves ir užvirkite. Kai vanduo bus užviręs, šiek tiek sumažinkite kaitrą ir virkite bulves, kol suminkštės.
3.Išvirus bulvėms, nupilkite vandenį ir vėl pastatykite ant viryklės, leiskite joms nusigaruoti ir dailiai apsidengti druskos plutele. Galite šiek tiek pavartyti, kad nepridegtų pudo dugnas.
4.Paruoškite padažą: paprikas, aitriąsias paprikas, česnako skilteles, petražoles arba kalendras, duonos riekutes susmulkinkite su maisto trintuvu iki vientisos masės, pagardinkite vyno arba balzamiko actu, druska, alyvuogių aliejumi.

 

   

 

 

 

 

Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" specialiame numeryja - Aplink pasaulį, 2014  :)

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK