Piknikaujame gamtoje    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-08-23

                                                                             
 Jaukūs vakarai, įkvėpti skandinaviškų skonių! Nors vasara jau skuba į pabaigą, bet šilti vakarai vis dar tęsiasi, tad šį kartą turiu keturias skanias idėjas, kurios puikiai tiks iškylai gamtoje – trys skirtingos brusketos - su pomidorų, mango bei avokado salsomis ir silke, taip pat su pelėsiniu sūriu, saldžiu tekšnių džemu bei kriaušėmis ir, žinoma, patys rimčiausi sumuštiniai su ikrais bei lašiša. Lengvai įtiks kiekvieno skoniui! 
 Šią savaitę LIDL parduotuvėse galima rasti skandinaviškos „Sodergarden" savaitės asortimentą, tarp kurio yra fantastiško skonio migdolų pyragas, nepaprastai gardžios skandinaviškos marinuotos silkės, įvairūs sūriai bei kiti gardumynai. Lai vasara ir šiltos iškylos dar tęsiasi! 
 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
240 g “Lykkeberg” marinuotų silkių; 
150 g “Sodegarden” rūkyto ikrų kremo su krapais; 
150 g “Sodegarden” sūrio; 
Keli arb.š. “Sodegarden” tekšių džemo; 
1 ilgas batonas; 
1 čiabata; 
Sauja šviežių gražgarsčių; 
80 g rūkytos lašišos; 
1 didesnė kriaušė; 
1 avokadas;
1persikas;
1 didesnis pomidoras;
1 mėlynasis svogūnas; 
Žiupsnis druskos;
Šiek tiek alyvuogių aliejaus; 
Keli baziliko lapeliai. 
 
 
 
 
KAIP GAMINTI:
 
1.Ilgą batoną supjaustome norimo storio riekutėmis, apšlakstome alyvuogių aliejumi, padruskiname ir lengvai apskrudiname 200 laipsnių orkaitėje.
2.Gaminame brusketas su pomidorų salsa ir silke. Supjaustome smulkiai pomidorą, dalį mėlynojo svogūno ir pagardiname druska bei alyvuogių aliejumi. Ant apskrudusios duonos riekių dedame pomidorus, po silkės gabalėlį ir baziliko lapelį. 
3.Gaminame brusketas su persikų bei avokadų salsa ir silke. Supjaustome smulkiai persiką, avokadą bei dalį mėlynojo svogūno. Pagardiname druska, alyvuogių aliejumi ir sumaišome. Ant apskrudusios duonos riekių dedame  salsą, po silkės gabalėlį ir baziliko lapelį. 
4.Gaminame saldžias brusketas. Ant apskrudusių duonos riekių dedame pelėsinį sūrį, po pusę šauštelio tekšių džemo ir kriaušės gabalėlį. Taip pat galima pagardinti skystu medumi. 
5.Gaminame suvožtinius su ikrų užtepėle. Perpjauname perpus čiabatą, tepame rūkytą ikrų kremą su krapais, dedame gražgarstes, lašišą ir užvožiame likusia duonos dalimi. Supjaustome norimo dydžio sumuštiniais – suvožtiniais. 
 
 
 
Reklama | LIDL 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK